You are about to visit a Philips global content page

Continue

Gezonde lucht en gezonde longen

Longziekten voorkomen en het leven van mensen met een longziekte verbeteren

Philips en het Longfonds werken samen om mensen inzicht te geven in en bewust te maken van hun (long)gezondheid, hun omgeving en de invloed daarvan op hun (long)gezondheid. Daarnaast werken we aan oplossingen en innovaties die het leven van mensen, en specifiek mensen met een longziekte kunnen verbeteren. Bijvoorbeeld op het gebied van beademingszorg, zuurstoftherapie en respiratoire toediening van medicijnen.

 

Ruim 1 miljoen mensen hebben een ongeneeslijke longziekte. Ademhalen is voor hen een dagelijkse of terugkerende strijd. En elk jaar overlijden er duizenden mensen aan een longziekte. Daarom werken Philips en het Longfonds samen om, waar mogelijk longziekten te voorkomen en het leven van mensen met een longziekte te verbeteren.

 

Lees meer over de samenwerking tussen Philips en het Longfonds in het blog artikel Een samenwerking die leeft en groeit.

schaduw

Zing samen mee met Ademnoot


Op zaterdag 26 januari 2019 organiseerde het Longfonds in samenwerking met Philips voor de tweede keer het unieke zangevenement ‘ADEMNOOT’. Ruim 700 zangliefhebbers vormden die dag één megakoor om aandacht te vragen voor mensen met een longziekte en longonderzoek te steunen. Trijntje Oosterhuis en Berget Lewis zongen ook mee.

Maak kennis met Hilda

 

Hilda (52) heeft de longziekte COPD en was één van de deelnemers. Zij zong jarenlang in een band, maar door haar longziekte kan zij niet meer op het podium staan. Hilda is afhankelijk van haar scootmobiel en extra zuurstof bij sport en inspanning: ‘Traplopen voelt voor mij als het beklimmen van een berg. Halverwege de trap moet ik op adem komen.” Bekijk hier de video van Hilda.

longfonds video

Lees hier het verhaal van Hilda

Maak kennis met Cor en zijn vader.


Beste Cor, je was samen met je vader aanwezig tijdens Ademnoot 2018, vanwege de situatie van je vader. Kun je iets meer over zijn situatie vertellen?

 

“Mijn vader heeft COPD en nog ongeveer 35% longcapaciteit. Dit beperkt hem in sterke mate in zijn bewegingsvrijheid en de snelheid waarmee hij de dingen kan doen. Zijn conditie is  slecht.. Daarnaast heeft hij de afgelopen jaren meerdere malen in het ziekenhuis gelegen vanwege een longontsteking. Hij wordt hierdoor niet alleen fysiek zwakker, maar ook zijn mentale weerbaarheid gaat sterk achteruit”


Hoe hebben jullie het event Ademnoot ervaren?

 

“Geweldig event. Mijn vader en ik hebben er echt van genoten en mooi dat Philips hier haar naam aan verbindt”


Je vader heeft nu een tijdje een Philips luchtreiniger in gebruik. Hoe bevalt hem dit?

 

“De luchtreiniger vindt hij een geweldige aanvulling op zijn dagelijkse portie zuurstof en verneveling. Het apparaat is gemakkelijk te installeren en bedienen. Wij merken duidelijk dat het voor hem een stuk onzekerheid wegneemt
wardoor hij zich beter voelt. Iedere keer als hij longontsteking krijgt probeert hij namelijk naar externe oorzaken te zoeken en te kijken hoe hij dit kan voorkomen naar de toekomst. De luchtreiniger geeft hem de zekerheid dat de kwaliteit van de lucht binnenshuis ok is . Hij voelt zich nu een stuk beter en dat stelt hem gerust”

cor and his dad image

Samenwerken voor gezonde lucht en longen


Het Longfonds en Philips werken op allerlei gebied samen. Lees hieronder meer over onze projecten.

Project Jonge Longen

 

Jonge longen zijn kwetsbaar. Daarom is het juist in de eerste levensjaren zo belangrijk om de longen van je baby te beschermen. Bijvoorbeeld tegen rook en vieze lucht. Philips wil jouw kindje de beste start geven in het leven en strijdt daarom mee met het Longfonds voor gezonde lucht en gezonde longen.

baby and mom

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.