Longfonds

Gezonde lucht en gezonde longen

Longziekten voorkomen en het leven van mensen met een longziekte verbeteren

Philips en het Longfonds werken samen om mensen inzicht te geven in en bewust te maken van hun (long)gezondheid, hun omgeving en de invloed daarvan op hun (long)gezondheid. Daarnaast werken we aan oplossingen en innovaties die het leven van mensen, en specifiek mensen met een longziekte kunnen verbeteren. Bijvoorbeeld op het gebied van beademingszorg, zuurstoftherapie en respiratoire toediening van medicijnen.

 

Ruim 1 miljoen mensen hebben een ongeneeslijke longziekte. Ademhalen is voor hen een dagelijkse of terugkerende strijd. En elk jaar overlijden er duizenden mensen aan een longziekte. Daarom werken Philips en het Longfonds samen om, waar mogelijk longziekten te voorkomen en het leven van mensen met een longziekte te verbeteren.

 

Lees meer over de samenwerking tussen Philips en het Longfonds in het blog artikel Een samenwerking die leeft en groeit.

Zing samen mee met Ademnoot


Op zaterdag 26 januari 2019 organiseert het Longfonds in samenwerking met Philips voor de tweede keer het unieke zangevenement ‘ADEMNOOT’. Ruim 700 zangliefhebbers vormen die dag één megakoor om aandacht te vragen voor mensen met een longziekte en longonderzoek te steunen. Trijntje Oosterhuis en Berget Lewis zingen ook mee.

Maak kennis met Hilda

 

Hilda (52) heeft de longziekte COPD en was één van de deelnemers. Zij zong jarenlang in een band, maar door haar longziekte kan zij niet meer op het podium staan. Hilda is afhankelijk van haar scootmobiel en extra zuurstof bij sport en inspanning: ‘Traplopen voelt voor mij als het beklimmen van een berg. Halverwege de trap moet ik op adem komen.” Bekijk hier de video van Hilda.

longfonds video
Lees hier het verhaal van Hilda

Samenwerken voor gezonde lucht en longen


Het Longfonds en Philips werken op allerlei gebied samen. Lees hieronder meer over onze projecten.

Project Jonge Longen

 

Jonge longen zijn kwetsbaar. Daarom is het juist in de eerste levensjaren zo belangrijk om de longen van je baby te beschermen. Bijvoorbeeld tegen rook en vieze lucht. Philips wil jouw kindje de beste start geven in het leven en strijdt daarom mee met het Longfonds voor gezonde lucht en gezonde longen.

Donatie bij luchtreinigers

Iedere vier seconden haal je adem, meer dan 20.000 keer per dag. Ademen lijkt heel gewoon maar is bijzonder en kwetsbaar. Gezonde lucht is essentieel voor gezonde longen.

 

Philips doneert voor elke verkochte luchtreiniger € 10  aan het Longfonds, en strijdt zo mee voor gezonde lucht en gezonde longen.