Philips Foundation en het Internationaal Comité van het Rode Kruis

 

Aleppo, collectieve noodopvang Mahalej. Marianne Gasser, hoofd van de ICRC-delegatie in Syrië en Georgios Comninos, hoofd van de ICRC-subdelegatie in Aleppo, bezoeken de noodopvang. Ze praten met ontheemde mensen. Fotograaf: Sana Tarabishi

Een samenwerkingsverband in wereldwijde innovatie

 

De Philips Foundation en het Internationaal Comité van het Rode Kruis streven er samen met het Nederlandse Rode Kruis naar om kwetsbare mensen in precaire en gewelddadige omgevingen toegang te bieden tot gezondheidszorg. We werken met relevante andere partijen samen, aan initiatieven die uiteenlopen van het gezamenlijk creëren van innovaties, tot aan het versterken van gezondheidsvoorzieningen in de gemeenschap. Ook het bieden van onmiddellijke gezondheidszorg in rampgebieden valt hieronder.

Philips Foundation logo
ICRC logo
Jonge jongen in humanitaire missie van het Rode Kruis

Het Internationaal Comité van het Rode Kruis

 

Onze missie

Het ICRC is een onpartijdige, neutrale en onafhankelijke organisatie die als exclusieve humanitaire missie heeft om de levens en menswaardigheid te beschermen van slachtoffers van gewapende conflicten en andere situaties van geweld en om hun hulpverlening te bieden.

Het ICRC streeft er ook naar om lijden te voorkomen door humanitaire wetgeving en universele humanitaire principes te promoten en te versterken.

Het ICRC is opgericht in 1863 en ligt aan de basis van de Verdragen van Genève en van de Internationale Rode Kruis- en Rode Halve Maan-beweging. Dit comité leidt en coördineert de internationale activiteiten die worden uitgevoerd door de Beweging in gewapende conflicten en andere gewelddadige situaties.

Zwangere vrouw wordt bijgestaan door vroedvrouw - Rode Kruis

De Philips Foundation

 

Onze missie

De Philips Foundation richt zich op het verminderen van verschillen in gezondheid door middel van zinvolle innovaties. Hiertoe past de Philips Foundation de expertise, kennis en innovatieve vaardigheden toe van Royal Philips in samenwerkingsprojecten met humanitaire organisaties en sociale ondernemers over de hele wereld om oplossingen te ontwerpen, door te voeren en in gebruik te nemen die duurzaam en toegankelijk zijn.

You are about to visit a Philips global content page

Continue
Terug naar boven

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.