Zelfmanagement
Patiënt in de regie

De behandeling van chronisch zieke patiënten kan behoorlijk veel tijd kosten. Naast de standaard controlemomenten zijn er kleine vragen tussendoor, moet u communiceren over de ontwikkeling van de ziekte en ondersteunt u bij het aanvragen van extra zorg. Bovendien worden patiënten over het algemeen mondiger en eisen de nodige aandacht op tijdens hun behandeling. Iets wat naast de zorg voor uw acute patiënten een behoorlijke inspanning vergt.
Patiënt in de regie

Zelfmanagement

Om de communicatie met uw patiënt op een gezonde manier te kaderen en uw patiënt te begeleiden, kan zelfmanagement een goede oplossing bieden. Zelfmanagement houdt in dat uw patiënt meer regie over zijn eigen ziekte krijgt. Dit kan onder andere door de patiënt digitaal toegang te geven tot een eigen patiëntenomgeving, soms ook wel een persoonlijke gezondheidsomgeving genoemd (PGO). Daarbinnen beheert en deelt de patiënt zijn medische gegevens met zorgverleners. Afhankelijk van de leverancier biedt de software ook de mogelijkheid om online te communiceren met zorgverleners. Door samen de inhoud van het behandeltraject te bepalen, krijgt de patiënt meer controle over de behandeling van zijn of haar ziekte.

Het heft in handen van de patiënt

Om aan de eisen van de overheid en wet- en regelgeving te voldoen is het belangrijk dat uw patiënt uiterlijk vanaf 1 juli 2020 over zijn gegevens beschikt. De meeste PGO’s functioneren als eenvoudige omgeving waar de patiënt enkel zijn gegevens kan inzien, beheren en delen. Met het digitale portaal Philips VitalHealth Engage krijgen uw patiënten echter meer handvaten om zelfstandig hun behandeling te managen. Wij noemen het daarom ook een PGO+. Zo kunnen patiënten met een stabiele chronische aandoening zelf hun thuis uitgevoerde meetmomenten invoeren. Buiten het jaarlijkse meetmoment kunt u daarmee diverse standaardconsulten uitsparen. Ook kan de patiënt via Engage vragen van lagere prioriteit stellen aan de zorgverlener en kunnen betrokken zorgverleners onderling met elkaar communiceren via hetzelfde portaal.

 

Betrokken patiënten met eigen regie

Door gebruik te maken van de functionaliteiten die Engage biedt, draagt de patiënt mede de verantwoordelijkheid als het gaat om de behandeling van zijn of haar ziekte en de communicatie met de zorgverleners. Hierdoor kunt u meer ruimte krijgen voor uw andere patiënten, en kan uw betrokkenheid bij de stabiel chronisch zieke patiënt beperkt worden tot het beantwoorden van vragen, het ingrijpen op crisismomenten en het uitvoeren van het jaarlijkse meetmoment.

Lees hier de whitepaper over blended care

 

In de afgelopen jaren zijn er steeds meer eHealth-applicaties geïntroduceerd in het kader van uitkomstenmetingen, screening, beeldbellen en verschillende vormen van onlinebehandelingen. In deze veelheid van applicaties is het voor zorgverleners soms moeilijk overzicht te houden. Hoe gaat u als zorginstelling om met blended care?

Lees hier de whitepaper over blended care

 

In de afgelopen jaren zijn er steeds meer eHealth-applicaties geïntroduceerd in het kader van uitkomstenmetingen, screening, beeldbellen en verschillende vormen van onlinebehandelingen. In deze veelheid van applicaties is het voor zorgverleners soms moeilijk overzicht te houden. Hoe gaat u als zorginstelling om met blended care?

Als patiëntenbetrokkenheid niet voldoende is
Voor de toekomst van de zorg is meer nodig


Er komen steeds meer patiënten bij in Nederland die complexe zorg nodig hebben. Om tot betere zorg binnen zorgnetwerken te komen, bieden wij een speciaal softwarepakket aan dat is gericht op de drie pilaren van netwerkzorg: data-uitwisseling, zorgcoördinatie en patiëntinteractie. Op dit netwerkplatform werken de applicaties Coordinate, Engage en Insight samen voor optimale zorgverlening.
Netwerkzorg

Geïntegreerde zorg is de volgende stap

Netwerkzorg, zorgcoördinatie en zelfmanagement voor zorggroepen en gezondheidscentra.
Populatiemanagement

Overzicht in patiëntenpopulaties is moeilijk?

Populatiemanagement is de volgende stap.
Philips VitalHealth Coordinate
34% van de Nederlandse zorggroepen gebruikt Philips VitalHealth Coordinate
Philips VitalHealth heeft wereldwijd 4.895.478 patiënten onder haar hoede
Wereldwijd verbetert Philips VitalHealth de zorg voor 4.895.478 patienten met haar oplossingen.
Zorgverleners gebruik van de systemen van Philips VitalHealth
Wereldwijd maken 66.192 zorgverleners gebruik van de systemen van Philips VitalHealth
Coordinate de samenwerking met andere ketenpartners eenvoudiger maakt
Uit onderzoek van het RIVM onder zorggroepen blijkt dat er meer tevredenheid heerst over informatieuitwisseling met de tweedelijn wanneer de zorggroep gebruikt maakt van een KIS.
1 https://www.rivm.nl/dsresource?objectid=ae672fc5-8f8d-4fed-9829-577e7e9c2c5f&type=org&disposition=inline

Snelle start, zonder zorgen


Philips VitalHealth is meer dan alleen een softwareleverancier. Bij ons bent u verzekerd van ondersteuning bij implementatie van begin tot eind. Tegelijkertijd staan onze accountmanagers graag voor u klaar en wordt onze supportafdeling met een negen gewaardeerd door onze klanten. Wij willen niet alleen verantwoordelijk zijn voor uw vraag van vandaag, maar denken ook strategisch mee met uw vragen voor de toekomst.

Meer weten over onze oplossingen?

*

Contactinformatie

* Dit veld is verplicht
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Door uw reden voor contact op te geven, kunnen wij u beter van dienst zijn.
We work with partners and distributors who may contact you about this Philips product on our behalf.
*
*

Final CEE consent

You are about to visit a Philips global content page

You are about to visit the Philips USA website.

You are about to visit a Philips global content page

You are about to visit the Philips USA website.

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.