Ketenzorg
Samenwerken in de regio

Als zorgaanbieder wilt u altijd de hoogst mogelijke kwaliteit zorg bieden. U richt daarom uw zorgaanbod zo efficiënt mogelijk in, houdt zorgvuldig het digitale patiëntendossier bij en heeft uw zaken goed op orde. Prachtig! Maar niet altijd voldoende. De veranderende maatschappij vraagt namelijk steeds meer om goede samenwerking tussen de zorgaanbieders.

 

Zeker tijdens de behandeling van chronisch zieke patiënten blijkt goede samenwerking tussen verschillende zorgaanbieders en patiënten cruciaal. Gestructureerde informatie-uitwisseling en heldere communicatie tussen de zorgverleners maken het mogelijk dat de patiënt de zorg krijgt die hij of zij nodig heeft.

Ketenzorg samenwerken in de regio

Ketenzorg, wat betekent dat eigenlijk?

De samenwerking tussen verschillende zorgaanbieders rondom één specifieke patiënt met een bepaalde (veelvoorkomende) aandoening, noemen we ook wel ketenzorg. Ketenzorg bestaat eruit dat de diverse zorgaanbieders die betrokken zijn bij eenzelfde patiënt, goed met elkaar communiceren over de zorg die nodig is, en daar hun behandelplan op aansluiten. Om dit te kunnen realiseren is het belangrijk dat elke betrokken partij weet wie de betrokken behandelaars zijn, welke zorg een patiënt heeft gehad of nog nodig heeft en welke afspraken er zijn gemaakt door de verschillende zorgpartijen.

Coordinate: het informatiesysteem dat partijen verbindt

Deze informatie-uitwisseling gaat niet vanzelf. Om alle patiëntinformatie zo goed mogelijk te bundelen, te structureren én uit te wisselen met betrokken behandelaars buiten de huisartspraktijk, is Coordinate, het keteninformatiesysteem (KIS) van Philips VitalHealth ontwikkeld. Deze softwareapplicatie verzorgt de gestructureerde communicatie tussen de verschillende zorgaanbieders binnen de keten. Zo kunnen de betrokken zorgverleners via het systeem gegevens uit het huisartseninformatiesysteem uitwisselen en consulten registreren. Hierdoor is elke ketenpartner op de hoogte van gemaakte afspraken, gebruikte behandelmethodes of voorgeschreven medicatie.

 

Waarom is ketenzorg belangrijk?

Vergrijzing en toename van chronisch zieken zorgen ervoor dat in onze huidige zorgsamenleving de samenwerking tussen diverse zorgaanbieders steeds belangrijker wordt. Helaas kan deze samenwerking in de praktijk toch behoorlijk wat problemen opleveren. Zo hanteren veel zorgaanbieders nog een eigen werkwijze met een daarbij behorend eigen ICT-systeem en is de communicatie met andere zorgverleners minimaal. Het gevolg is een gefragmenteerde aanpak van zorg, die negatieve invloed kan hebben op de kwaliteit van de verleende zorg.

Lees hier de casestudy van Federatie Eerstelijnszorg Almelo

 

FEA is een zorggroep en huisartsenpost die 93 huisartsen ondersteunt. Zij verlenen afgestemde 24-uurs zorg aan de ruim 210.000 inwoners van Almelo en omstreken. Hoe gaat deze groep om met gegevensuitwisseling en spelen zij in op de veranderende zorg?

Lees hier de casestudy van Federatie Eerstelijnszorg Almelo

 

FEA is een zorggroep en huisartsenpost die 93 huisartsen ondersteunt. Zij verlenen afgestemde 24-uurs zorg aan de ruim 210.000 inwoners van Almelo en omstreken. Hoe gaat deze groep om met gegevensuitwisseling en spelen zij in op de veranderende zorg?

Als ketenzorg niet voldoende is
Voor de toekomst van de zorg is meer nodig


Er komen steeds meer patiënten bij in Nederland die complexe zorg nodig hebben. Om tot betere zorg binnen zorgnetwerken te komen, bieden wij een speciaal softwarepakket aan dat is gericht op de drie pilaren van netwerkzorg: data-uitwisseling, zorgcoördinatie en patiëntinteractie. Op dit netwerkplatform werken de applicaties Coordinate, Engage en Insight samen voor optimale zorgverlening.

Meer regie voor patiënten

Meer regie voor patiënten

Dossierinzage, communicatie met zorgverleners en zorg op afstand. Geschikt voor VIPP.

Populatiemanagement

Overzicht in patiëntenpopulaties is moeilijk?

Populatiemanagement is de volgende stap.

Philips VitalHealth Coordinate

34% van de Nederlandse zorggroepen gebruikt Philips VitalHealth Coordinate

Philips VitalHealth heeft wereldwijd 4.895.478 patiënten onder haar hoede

Wereldwijd verbetert Philips VitalHealth de zorg voor 4.895.478 patienten met haar oplossingen.

Zorgverleners gebruik van de systemen van Philips VitalHealth

Wereldwijd maken 66.192 zorgverleners gebruik van de systemen van Philips VitalHealth

Coordinate de samenwerking met andere ketenpartners eenvoudiger maakt

77% van de zorgverleners van zorggroep Zorroo vindt dat Coordinate de samenwerking met andere ketenpartners eenvoudiger maakt

Snelle start, zonder zorgen


Philips VitalHealth is meer dan alleen een softwareleverancier. Bij ons bent u verzekerd van ondersteuning bij implementatie van begin tot eind. Tegelijkertijd staan onze accountmanagers graag voor u klaar en wordt onze supportafdeling met een negen gewaardeerd door onze klanten. Wij willen niet alleen verantwoordelijk zijn voor uw vraag van vandaag, maar denken ook strategisch mee met uw vragen voor de toekomst.

Meer weten over onze oplossingen?

*

Contactinformatie

* Dit veld is verplicht

*
*
*
*
*
*
*
*
*

Door uw reden voor contact op te geven, kunnen wij u beter van dienst zijn.

We work with partners and distributors who may contact you about this Philips product on our behalf.

*
*

Final CEE consent

You are about to visit a Philips global content page

You are about to visit the Philips USA website.

You are about to visit a Philips global content page

You are about to visit the Philips USA website.

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.