Home

Sensire investeert in ECD voor en door zorgverleners


Grootste thuiszorgorganisatie in Achterhoek gaat partnerschap aan met VitalHealth voor ontwikkeling ECD

 

VARSSEVELD/EDE | 5 juli 2018 | News

 

Zorgorganisatie Sensire en Philips VitalHealth gaan een strategisch partnerschap aan om het elektronisch cliëntendossier (ECD) ZES verder te ontwikkelen. De afgelopen jaren heeft Sensire stevig ingezet op verbeterde digitale ondersteuning voor medewerkers in de wijkverpleging. Sensire heeft besloten om de verdere ontwikkeling en doorontwikkeling van dit volgende generatie ECD in de handen van softwareontwikkelaar VitalHealth te leggen.

VitalHealth
VitalHealth, sinds vorig jaar onderdeel van Philips, gaat de functionaliteiten van het door Sensire ontwikkelde ECD toevoegen aan haar bestaande oplossing. Sensire is hiermee, naast Livio, een volgende grote thuiszorgorganisatie die klant wordt bij Philips VitalHealth. ZES, het op initiatief van Sensire ontwikkelde ECD biedt verpleegkundigen en zorgverleners in de thuiszorg de mogelijkheid een digitaal dossier en zorgplan op te stellen, dat vervolgens eenvoudig onderling gedeeld kan worden. De ontwikkeling van dit ECD is in nauwe samenwerking met zorgverleners tot stand gekomen om het zo goed mogelijk te laten aansluiten op de gebruikers en het zorgproces.

Voor en door zorgverleners

Sensire is de eerste partij die het gelukt is om een ingewikkeld zorgproces in een eenvoudig en gebruiksvriendelijk ECD te verwerken, in tegenstelling tot de bestaande ECD’s, die ontstaan zijn vanuit urenregistratie of financiële administratie. Directeur Alex van den Bersselaar van Philips VitalHealth Care is enthousiast over de toevoeging aan het productportfolio. “Het ECD van Sensire is een uniek product, omdat het ontwikkeld is in nauwe samenwerking met medewerkers in de wijkverpleging. Ontwikkelaars van het ECD hebben zichzelf de vraag gesteld: als je de zorgverlener centraal stelt, hoe ziet je systeem er dan uit? Het resultaat is een applicatie die zorgverleners maximaal ondersteunt bij het verlenen van zorg: zonder nodeloos administratief gedoe, maar wel volledig aansluitend op het bestaande kwaliteitskader. Dat we deze functionaliteiten nu beschikbaar kunnen maken voor andere instellingen is goed nieuws voor zorgverleners.”

Minder administratie

Het ECD zorgt voor vermindering van de administratieve lasten van zorgverleners, waardoor er meer tijd beschikbaar is voor de cliënt. Ook draagt het bij aan betere communicatie rondom de cliënt en biedt het optimale ondersteuning in het zorgproces, bijvoorbeeld door aanbevolen acties en beslisondersteuning te geven. Door de samenwerking met Philips VitalHealth is het systeem direct gereed voor koppeling met het zorgnetwerk en biedt het de mogelijkheid om zorg op afstand te bieden door middel van telemonitoring en de verwerking van data uit bijvoorbeeld wearables. 

Overdracht

“De overdracht van het ECD is een belangrijke stap in de ontwikkeling van een nieuwe generatie applicaties in de zorg’’, stelt Maarten van Rixtel, bestuurder van Sensire.

"In 2015 was er eenvoudigweg geen applicatie die ontworpen was vanuit het perspectief van de zorgprofessional. De overdracht van het ECD naar VitalHealth laat zien dat er nu echt een markt ontstaat voor goede technologie, waarin de klant en de zorgprofessional centraal staan."


Maarten van Rixtel, Sensire

Lees meer over het nieuwe ECD

Meer weten over andere afnemers van deze software? Livio is ook al klant! Ontdek meer over de zorgkennis achter Philips VitalHealth.

 

Meer weten? Heeft u vragen of opmerkingen? Neem vrijblijvend contact met ons op.
Philips logo

Over Philips Vitalhealth

Philips VitalHealth, onderdeel van het population health portfolio van Koninklijke Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA), is een leider in uitkomsten meten, zorgcoördinatie en patient engagement, gebaseerd op het Philips VitalHealth Platform.