Moleculaire pathologie

Met de kunstmatige-intelligentietoepassingen van Philips wordt uw moleculaire programma nauwkeuriger en efficiënter

Op zoek naar meer informatie?

Meer informatie over producten van Philips op het gebied van moleculaire pathologie

moleculair-video
Afspelen

Moleculaire pathologie wordt steeds belangrijker vanwege de toenemende vraag naar gepersonaliseerde, gerichte behandelingen. 

 

Naarmate de vraag naar moleculaire profilering van vaste tumoren toeneemt, neemt ook de behoefte aan de evaluatie van H&E-monsters, annotatie en beoordeling van tumorinhoud toe. Dit zorgt voor extra werk op de al overbelaste pathologieafdelingen.

Algemene pathologieworkflows kunnen complex en gefragmenteerd zijn en met moleculaire pathologieworkflows is het meestal niet anders gesteld. Daarnaast heeft moleculaire pathologie te maken met andere belangrijke uitdagingen, waaronder de aanlevering van een nauwkeurige tumorevaluatie voor downstream moleculaire tests die goed is gedocumenteerd in de literatuur.1

 

Alle moleculaire tests (zoals EGFR of NGS) vereisen een minimum percentage aan tumorcellen vanwege hun minimale gevoeligheidsniveaus. Nauwkeurige informatie over het percentage tumorcellen is daarom essentieel om vertrouwen te kunnen hebben in de keuze voor gepersonaliseerde medische behandeling. 

afbeelding van controle van moleculen

Zonder voldoende tumorcellen en bijbehorend tumor-DNA nemen de kansen om belangrijke moleculaire testresultaten te vinden aanzienlijk af en leveren sommige moleculaire tests mogelijk een vals negatief resultaat.  

 

Eveneens kan een onvoldoende aantal cellen leiden tot het mislukken van een monstertest, wat leidt tot extra verbruiks- en personeelskosten. Het is zelfs aangetoond dat moleculaire biomarkeronderzoeken mislukken, in sommige gevallen met wel 38%, omdat er geen betrouwbare moleculaire tests kunnen worden uitgevoerd vanwege slecht gekozen weefselmonsters.2

38%

minder onderzoeken naar moleculaire biomarkers
afbeelding van de vorm van een molecuul

Analyseer daarom monsters van weefsel van vaste tumoren snel om de kwaliteit en nauwkeurigheid van macrodissectie, nucleïnezuurextractie en moleculaire profilering te verbeteren met behulp van Philips TissueMark. 

 

TissueMark is een kernproduct in het portfolio van computergebaseerde pathologie van Philips dat de gebruiker helpt om de ROI (region of interest, gebied van interesse) voor macrodissectie te onderzoeken met behulp van kunstmatige intelligentie via deep-learningprogramma's om:

 

  •  De ROI te visualiseren en
  •  Het geschatte cellulaire profiel binnen de ROI aan te geven 

Belangrijkste voordelen

 

De kwaliteit van moleculaire tests verbeteren met nauwkeurige ROI en richtlijnen over celeigenschappen 

afbeelding van het zoeken naar moleculen
Gevalideerde grenzen voor macrodissectie
afbeelding van het identificeren van moleculen
Ongeschikte monsters identificeren met nauwkeurige richtlijnen over celeigenschappen
Intuïtieve workflow met hoge doorvoer
afbeelding van kwaliteitsbeoordeling
Kwaliteitsbeoordeling van monsters met hoge doorvoer 
afbeelding van casemanagement
Eenvoudig management, organisatie en weergave van casussen leidt tot tijdbesparing 
afbeelding van moleculaire wolk
Evaluatie op afstand voor deskundigen

Documentatie

 

Oncotarget PDF - Automated tumor analysis for molecular profiling in lung cancer - Nu downloaden

  1. Automated tumor analysis for molecular profiling in lung cancer, P. Hamilton et al, Oncotarget. (2015)
  2. The estimation of tumor cell percentage for molecular testing by pathologists is not accurate - https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23887293
  3. TissueMark is niet bestemd voor diagnostiek, monitoring of therapeutische doeleinden of op welke andere manier dan ook voor reguliere medische beroepsuitoefening.
  4. Philips IntelliSite Pathology Solution kan worden gebruikt voor in-vitro-diagnostiek (IVD) doeleinden. Het heeft toegang tot de markttoegang in meer dan 50 landen, waaronder de EER (Europese Economische Ruimte), de VS, Canada, Japan, Zuid-Korea en andere landen in Azië, het Midden-Oosten en Zuid-Amerika.
*

Contactinformatie

* Dit veld is verplicht
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Door uw reden voor contact op te geven, kunnen wij u beter van dienst zijn.
*
*