1. Medicatierol van uw apotheek


Uw apotheek kan uw medicatie verpakken in een zogenaamde medicatierol. Voor ieder moment van de dag dat u medicijnen moet slikken, worden er één of meerdere zakjes gemaakt. Dankzij deze medicatierol hoeft u de medicatie niet meer te sorteren per tijdstip van inname. Het eerstvolgende zakje bevat altijd de juiste medicatie voor het volgende medicatiemoment.

2. Medido vullen met Medicatierol


De Medido medicijndispenser wordt doorgaans door uw zorgverlener gevuld met uw medicatierol. Aan de hand van de barcode op de rol wordt er automatisch gecontroleerd of het de juiste rol betreft en wordt het weekschema van uw innametijden ingeladen in de medicijndispenser. De Medido medicijndispenser is nu klaar voor gebruik.

3. Medicatie uitnemen


De Medido medicijndispenser zal u een signaal geven, iedere keer wanneer het tijd is om medicatie in te nemen. Met 1 druk op de OK-knop komt de voorverpakte medicatie uit de Medido medicijndispenser en wordt de verpakking automatisch geopend. Wanneer u van huis gaat, kunt u ook vooraf medicatie uit de Medido medicijndispenser laten komen. 
U kunt deze medicatie dan zelf meenemen en op het juiste tijdstip innemen. Omdat de Medido medicijndispenser ‘weet’ dat u zelf de medicatie bij zich heeft, zal er op dat innametijdstip geen signaal klinken.

4. Alarmering


Reageert u niet op het herinneringssignaal van de Medido medicijndispenser, dan zal hiervan automatisch melding gemaakt worden bij uw zorgverlener. Zij zullen vervolgens telefonisch contact met u opnemen. Kunnen zij geen contact met u krijgen, dan zal een zorgverlener bij u langskomen om te kijken wat er aan de hand is. Op deze wijze wordt ervoor gezorgd dat uw medicatiegebruik altijd veilig verloopt.