No bounds

Meer precisie. Meer efficiëntie

Grenzen doorbreken in pediatrische radiologie

Door enorme uitdagingen, zoals vergrijzing en een groeiend aantal chronische ziektes, wordt de druk op alle zorgverleners alsmaar groter om betere, efficiëntere klinische resultaten te bereiken, met name met de nieuwe waardegedreven betaalmodellen.

Logo van het Phoenix Children's Hospital

Praat met ons over grenzen doorbreken

Tegenwoordig mag gezondheidszorg, net als gezondheid, geen grenzen kennen.

Praat met ons over grenzen doorbreken

Innovaties op het gebied van pediatrische radiologie bij het Phoenix Children's Hospital

 

Er zijn weinig klinische specialiteiten bestand tegen deze uitdagingen, maar in de pediatrische zorgverlening zijn deze uitdagingen significant. Zorginstellingen moeten kinderen uitstekende zorg kunnen bieden waarbij het gezin centraal staat. Deze kinderen hebben niet alleen unieke zorg nodig, maar ook extra tijd, bewaking, speciale medicatie1 en speciaal opgeleide zorgverleners die begaan zijn met kinderen van alle leeftijden en hen kunnen begrijpen.
 

In de VS wordt geschat dat kinderen met ernstige, complexe chronische ziekten verantwoordelijk zijn voor slechts 10% van de ziekenhuisopnames, maar voor 41% van de ziekenhuiskosten2.
 

Het Phoenix Children's Hospital is met meer dan 1000 artsen het op zes na grootste kinderziekenhuis in de Verenigde Staten. Het levert hoogwaardige intramurale, ambulante, trauma-, spoedeisende en urgente zorg aan kinderen en gezinnen in Arizona en het zuidwesten. Als één van de grootste kinderziekenhuizen in het land beschikt het Phoenix Children's Hospital over meer dan 75 specialismen op het gebied van kindergeneeskunde.

Radiologie: de spin in het web


Voor de meeste diensten in het ziekenhuis zijn nauwkeurige beelden nodig om een betrouwbare en juiste diagnose te kunnen stellen. In het Phoenix Children's Hospital neemt geavanceerde beeldvormingstechnologie een centrale plek in, waarmee het voorop loopt op het gebied van kindergeneeskunde. Radiologie wordt gezien als de 'spin in het web', ofwel de centrale plek waar alle ziekenhuisdiensten op vertrouwen voor nauwkeurige en tijdige diagnostische beelden van hun patiënten.

 

De diagnostische procedure gaat gepaard met een aantal unieke overwegingen die uiteindelijk van invloed zijn op de veilige en tijdige levering van een nauwkeurig beeld. Een aantal van deze overwegingen zijn het zorgdragen voor de patiëntveiligheid door het beheren van de stralingsdosis, snelle beeldverwerking en workflows, het verminderen van bewegingen en het fixeren van een kind tijdens de beeldvormingsprocedure voor de hoogste beeldkwaliteit en het bieden van comfort aan de verschillende soorten patiënten die het ziekenhuis onder haar hoede heeft.

Wij zien neonaten, jonge kinderen, kleuters, schoolkinderen, tieners en jong volwassenen voorbijkomen. Elk van deze groepen heeft zijn eigen aandachtspunten en behoeften. Dit leidt tot een aanpak die gepaard gaat met problemen en uitdagingen, waarbij we ons moeten aanpassen aan de verschillende leeftijdsgroepen. Hun ziektebeelden en problemen zijn allemaal anders, net als de benadering van deze problemen." 

Richard Towbin, M.D.

Hoofd Radiologie bij het Phoenix Children's Hospital

Koplopers op het gebied van kinderradiologie

 

Te midden van de talloze uitdagingen waar pediatrische zorgverleners mee worden geconfronteerd, bieden strategische partnerschappen nieuwe en innovatieve kansen op het gebied van beeldvorming en het ontwerpen van nieuwe zorgmodellen.

 

Ongeveer 10 jaar geleden ging het Phoenix Children's Hospital een langdurige samenwerking aan met Philips, die begin 2017 werd omgezet in een langdurige strategische samenwerkingsovereenkomst. Deze 15 jaar durende overeenkomst is voor Philips een unieke samenwerking met een zelfstandig kinderziekenhuis, dat bestaat uit beeldvormingssystemen, patiëntbewaking, klinische informatica en een breed scala aan klinische en zakelijke consultancydiensten. Met de nieuwste innovaties van Philips binnen handbereik beschikt het Phoenix Children's Hospital over het strategisch inzicht van een moderne zorgleverancier, en kan zorg van de hoogst mogelijke kwaliteit worden geleverd. 

 

Het Phoenix Children's Hospital en Philips hebben samen nieuwe doseringsprotocollen voor hun beeldvormingsapparatuur ontworpen en getest. Deze zijn aangepast voor kinderen en geschikt gemaakt voor bepaalde leeftijdsgroepen of een bepaald orgaan. De onderzoeken en technologieën op het gebied van dosisbeheer maken gebruik van iteratieve CT-reconstructietechnieken en spectrale multi-energie CT in combinatie met specifieke pediatrische CT- en MRI-protocollen, en worden nu wereldwijd toegepast in de apparatuur die Philips levert.

 

"Bij het Phoenix Children's Hospital richten we ons op vooruitgang, en staan we niet stil na wat we gisteren of de afgelopen maand hebben bereikt," aldus Dianna Bardo, kinderradioloog bij het Phoenix Children's Hospital. "Dingen die we eigenlijk wilden bereiken bij volwassenen, proberen we nu ook te bereiken bij kinderen."

 

Het doel van het Phoenix Children's Hospital was om technologie in te zetten voor het 'uitbouwen van hoogwaardige medische zorgverlening' en het innoveren van diagnostiek. De introductie van nieuwe technologieën speelt een belangrijke rol in de mogelijkheden van het ziekenhuis op het gebied van onderzoek, en ondersteunt het klinisch personeel. Zo wordt een omgeving gevormd waar technologie de drijvende kracht is achter innovatie, terwijl systematische verspilling en inefficiëntie worden verminderd.

 

"De combinatie van onze technologische ontwikkelingen, de nieuwe innovaties en onze softwareontwikkelingen geeft ons inzicht in onze gegevens zodat op elk niveau zo efficiënt mogelijk wordt gewerkt," aldus dr. Towbin. "We zijn nu in staat om anatomische verbanden te begrijpen, betere diagnoses te stellen en nieuwe informatie te verkrijgen die we voorheen niet hadden. Dat is een enorme verbetering voor ons als radiologieafdeling, waardoor we aan kinderen zorg kunnen leveren van het hoogste niveau."

Innovatie van 3D-beeldvorming

 

De innovatie op het gebied van beeldverwerking en de ontwikkeling van 2D naar 3D hebben geleid tot meer nauwkeurigheid in diagnostische beeldvorming. Met het geavanceerde visualisatieplatform Philips IntelliSpace Portal kunnen radiologen beelden maken in 2D en 3D, efficiënte metingen verrichten en betrouwbare diagnoses stellen.

 

"Een arts kan op basis van een tweedimensionaal beeld niet altijd een nauwkeurig beeld krijgen van het verloop van het ziekteproces," aldus dr. Bardo. "Met 3D-beeldvorming kunnen anatomische details direct op een begrijpelijke manier worden weergegeven, of het nu gaat om het hart, de lever of een botfractuur."

 

Het Cardiac 3D Print Lab, partner van de radiologieafdeling van het Phoenix Children’s Hospital, biedt 3D-prints en geavanceerde nabewerking van beelden die met systemen van Philips zijn gemaakt. Hiermee kunnen artsen zich voorbereiden op complexe procedures door het maken van nauwkeurige modellen van hartafwijkingen, afwijkingen aan ledematen, orgaanletsel en zelfs tumoren.

 

Met behulp van 3D-technologie kunnen de radiologen van het Phoenix Children’s Hospital de exacte tumorgrootte bepalen, en zijn artsen in staat om in de loop van de tijd en de behandeling subtiele veranderingen waar te nemen in grootte of vorm. Door de uitstekende precisie van 3D-beeldvorming kunnen oncologen bepalen welke behandeling het meest geschikt is, en bepalen of de tumor van de patiënt krimpt door de behandeling.

 

"Door van die tumor, dat hart of dat bot in ons 3D-laboratorium een driedimensionaal object te maken, wordt direct een beeld gevormd dat voor iedereen te begrijpen is. De patiënt, zijn of haar ouders, de arts die voor hem of haar zorgt, de chirurg en de radiologen hebben allemaal een duidelijk beeld," voegt dr. Bardo toe.

In het kort
Phoenix Children's Hospital

Het op zes na grootste kinderziekenhuis in de VS, met meer dan 1000 artsen verdeeld over 75 specialismen op het gebied van kindergeneeskunde

Het levert hoogwaardige intramurale, ambulante, trauma-, spoedeisende en urgente zorg aan kinderen en gezinnen in Arizona en het zuidwesten

Een 15 jaar durende samenwerking met Philips voor beeldvormingssystemen, patiëntbewaking, klinische informatiekunde en consultancydiensten

Dit is een enorme verbetering voor de afdeling Radiologie en biedt ons de kans om aan kinderen zorg van het hoogste niveau te leveren."

 

Richard Towbin, M.D.

Hoofd Radiologie bij het Phoenix Children's Hospital

Phoenix Cardiac 3D Print Lab
Richard Towbin - Hoofd Radiologie Phoenix Division
Phoenix Children's Hospital
Er is altijd een manier om het leven te verbeteren

DISCLAIMER:

Resultaten van casestudy's bieden geen voorspellingen voor resultaten in andere gevallen. Resultaten bij andere gevallen kunnen variëren.

 

VOETNOTEN:

[1] Children's Hospital Association http://www.childrenshospitals.org/About-Us/About-Childrens-Hospitals

[2] Simon TD, Berry J, Feudtner C, et al. Children with complex chronic conditions in inpatient hospital settings in the United States, Pediatrics 2010;126;647-55

Geavanceerde visualisatie met Philips IntelliSpace Portal

Geen silo's.
Geen grenzen.

 

Er is altijd een manier om het leven te verbeteren.

Lees meer verhalen van klanten

*

Contactinformatie

* Dit veld is verplicht

*
*
*
*
*
*
*
*
*

Door uw reden voor contact op te geven, kunnen wij u beter van dienst zijn.

We work with partners and distributors who may contact you about this Philips product on our behalf.

*
*

Final CEE consent

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.