No bounds

Minder invasief. Kortere opnames. 

Een revolutie voor cardiale en vasculaire zorg

Philips en Miami Cardiac & Vascular Institute hebben meer dan 30 jaar samengewerkt aan de ontwikkeling van innovaties in beeldgeleide therapie, abdominale 3D-beeldvorming, geavanceerde endovasculaire behandeling en meer. Ons gemeenschappelijke doel was en is om het instituut te helpen de best mogelijke patiëntresultaten te bereiken, terwijl ze tegelijkertijd gebruikmaken van de meest geavanceerde cardiovasculaire technologie en continu doorgroeien.

Logo Miami Cardiac and Vascular Institute

Praat met ons over grenzen doorbreken

Tegenwoordig mag gezondheidszorg, net als gezondheid, geen grenzen kennen.

Praat met ons over grenzen doorbreken

Steeds meer spoedeisende zorg 

 

Amerikaanse ziekenhuizen en zorginstellingen hebben een groeiende uitdaging om hun kosten te beheersen en tegelijkertijd de kwaliteit van de zorg te verhogen terwijl er steeds meer chronisch zieken bijkomen en de bevolking vergrijst. In de afgelopen jaren is de behoefte aan spoedeisende zorg bij de instelling gestegen. Ongeveer 40-50% van de patiënten komt nu binnen via de spoedeisende hulp.

 

"De ernst van de ziekte is tegenwoordig veel erger bij patiënten dan tien jaar geleden. Soms heeft dat te maken met de kosten van de gezondheidszorg in hun eigen omgeving, maar ook de vergrijzing speelt een rol", zegt Barry T. Katzen, M.D., oprichter en Chief Medical Executive bij het Miami Cardiac & Vascular Institute. "Daarnaast hebben sommige patiënten vrijwel geen toegang tot de gezondheidszorg. Ik denk dat er bepaalde patiënten zijn die wachten totdat hun ziekte alleen maar erger wordt."

 

De verwachting is dat het aantal Amerikanen met een chronische ziekte tussen 2000 en 2030 zal stijgen met 46 miljoen. Dat komt neer op 37 procent1. Ondertussen verandert het doel van zorginstellingen niet, terwijl er steeds meer patiënten zijn met een comorbiditeit, waardoor de druk op het systeem hoger wordt2.

Onze uitdaging is om de beste kwaliteit en de meest technologisch geavanceerde zorg te bieden, terwijl de druk op de kosten steeds groter wordt."

Barry T. Katzen, M.D.

Oprichter en Chief Medical Executive van het Miami Cardiac & Vascular Institute

Samenwerken om behandeling te verbeteren

 

Toen het instituut in 1987 werd geopend, stoelde het op enkele belangrijke pijlers: het streven naar minder invasieve behandelingen, een strategische focus op multidisciplinaire zorgteams en het bevorderen van een klimaat van transparantie.

 

De filosofie van transparantie en samenwerking is terug te vinden in al het werk dat het instituut verricht. Ze volgen het principe dat je niets kunt bereiken zonder een sterk team dat goed samenwerkt. Hierbij moet anders worden nagedacht over de manier waarop klinische specialisten samenwerken, wat voordelen oplevert voor de patiënt.

 

"Vaak vallen patiënten niet onder één specialisme. Het kan zijn dat er naar verschillende problemen moet worden gekeken. Daarom moeten artsen samenwerken om het beste resultaat te bereiken en de beste aanpak te gebruiken bij iedere patiënt", zegt Carol Melvin, Chief Operating Officer van het instituut. "We moeten samenwerken in een multidisciplinaire omgeving, zodat we de best mogelijke zorg kunnen verlenen aan de patiënten. Zo kunnen we als één geheel te werk gaan, in plaats van als afzonderlijke specialisten."

 

Bij geïntegreerde, patiëntgerichte zorg zijn er technologieën nodig die de werkomgeving van de arts vergemakkelijken door hun workflow te verbeteren. Zo kunnen ze snelle diagnoses maken op basis van gegevens en inzicht, maar ook behandelingen en diagnostische taken zonder problemen uitvoeren.

 

"Het verkrijgen van diagnostische gegevens van zowel röntgen-, CT- of MRI-technologie is essentieel, omdat we die gegevens nodig hebben om te bepalen wat voor behandelplan en procedure de patiënt nodig heeft om hem of haar beter te maken", zegt dr. Katzen.

Klinische workflows verbeteren

 

Vroeger werden diagnostische gegevens afzonderlijk opgeslagen, omdat de patiëntgegevens die artsen nodig hebben om hun werk te doen uit meerdere bronnen komen: het katheterisatielab, röntgenscans of CT-scans. Om al die gegevens te verzamelen, moest je dus naar veel verschillende locaties gaan en verschillende toepassingen gebruiken om een beslissing te kunnen nemen. Dit kostte veel tijd en zorgde ervoor dat artsen geen snelle klinische beslissingen konden nemen.

 

Dankzij het Azurion Image Guided Therapy-platform van Philips heeft het instituut de workflows kunnen versnellen en beschikt het over verbeterde ondersteuning bij klinische beslissingen. Zorgverleners kunnen nu alle gegevens van andere bronnen tegelijkertijd en op één plaats bekijken, in de procedurekamer. Interventionele radiologen en artsen kunnen deze gegevens eenvoudig raadplegen en vol vertrouwen de procedures uitvoeren. Tegelijkertijd worden de prestaties van het laboratorium en de patiëntzorg verbeterd. 

 

"Om te kunnen concurreren, moeten we begrijpen hoe ons werkproces verloopt", zegt dr. Katzen. "We kunnen gegevens verzamelen van vrijwel alle aspecten van de procedure, waardoor we mogelijk tijdwinst behalen, de klinische procedure efficiënter maken en het voor artsen mogelijk maken om hun taken efficiënter uit te voeren."

 

"Ik denk dat we er nog maar net achter komen hoe onze workflow daardoor kan verbeteren en hoe verschillende onderdelen van de procedure kunnen worden veranderd door de gegevens te bestuderen die uit de apparaten komen", zegt dr. Katzen. "Daarnaast is de mogelijkheid om een deel van die realtime gegevens te bewerken een fantastische vooruitgang, of het nu gaat om intravasculaire, echo- of fysiologische of beeldvormingsgegevens."

 

In vele opzichten had het instituut zijn blik al op de toekomst gericht toen ze in 1987 begonnen.

 

"Het heden doet er niet toe. Als je beslissingen maakt op basis van het heden, ben je nooit voorbereid op de toekomst", aldus dr. Katzen.

In het kort
Miami Cardiac & Vascular Institute

Onderdeel van Baptist Health South Florida, een groep van meerdere ziekenhuizen in Miami, Florida

Biedt geïntegreerde, patiëntgerichte cardiale en vasculaire zorg met een focus op minimaal invasieve procedures

30 jaar samenwerking met Philips om samen innovaties te ontwikkelen op het gebied van beeldgestuurde therapie

Opgericht met het streven naar minder invasieve behandelingen, multidisciplinaire zorgteams en transparantie

Chirurgische hulpmiddelen van het MCVI
Klinische workflows verbeteren bij het MCVI
Barry T. Katzen, M.D. - oprichter en Chief Medical Executive van het Miami Cardiac & Vascular Institute

VOETNOTEN:

[1] Wu, Shin-Yi en Green, Anthony. Projection of Chronic Illness Prevalence and Cost Inflation. RAND Corporation, oktober 2000

[2] Medical Expenditure Panel Survey, 2006

Cardiovasculaire zorgverlening met behulp van het Azurion Image Guided Therapy-platform van Philips

Geen silo's.
Geen grenzen.

 

Er is altijd een manier om het leven te verbeteren.

Lees meer verhalen van klanten

*

Contactinformatie

* Dit veld is verplicht

*
*
*
*
*
*
*
*
*

Door uw reden voor contact op te geven, kunnen wij u beter van dienst zijn.

We work with partners and distributors who may contact you about this Philips product on our behalf.

*
*

Final CEE consent

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.