31 mei 2018

Philips en Dana-Farber brengen klinische richtlijnen t.b.v. patiëntspecifieke zorgpaden verder tot ontplooiing op ASCO 2018

  • Dana-Farber's richtlijnen en de oncologische IT-oplossingen van Philips combineren best practices en klinische beslissingsondersteuning (Clinical Decision Support) voor optimale zorg voor kankerpatiënten.

Amsterdam, Nederland en Boston, Massachusetts, VS. Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA), een wereldleider in de gezondheidstechnologie, heeft vandaag aangekondigd dat het de richtlijnen van het Dana-Farber Cancer Institute gaat implementeren om best-practices in de kankerzorg in te richten. Het Dana-Farber Cancer Institute is een vooraanstaand centrum voor onderzoek en behandeling van kanker, en een van de oprichters van het door het National Cancer Institute erkende Dana-Farber/Harvard Cancer Center. Richtlijnen van Dana-Farber worden ingezet in het gehele Philips IntelliSpace oncologieplatform en ondersteunen artsen bij klinische besluitvorming via een patiëntgerichte oplossing. Met deze implementatie kunnen oncologen snel bepalen wat de beste behandeling is voor patiënten, op basis van een samenhangend beeld van de patiënt vanuit alle diagnostische modaliteiten en de ingebedde richtlijnen op basis van ervaringen. Dit kan worden geleverd vanuit het bestaande EPD-platform.

 

Kanker omvat een ongelooflijk complexe en veelheid ziektebeelden en de grote hoeveelheid informatie en behandelingsopties kunnen voor een oncoloog uitermate uitdagend zijn. Philips maakt gebruik van Dana-Farber Zorgpaden om op efficiënte wijze de juiste behandelkeuzes voor kankerpatiënten te maken. Philips maakt deze klinische beslissingsondersteuning mogelijk met haar oncologie-informaticapakket, dat radiologie, pathologie, genomica en EPD-gegevens integreert zodat m.b.v. richtlijnen een patiëntspecifiek zorgpad uitgestippeld kan worden.

 

Bijvoorbeeld, bij patiënten bij wie de chronische myeloïde leukemie voortschrijdt na eerstelijnsbehandeling, helpen de Dana-Farber richtlijnen artsen bij het doorzoeken van de vele mogelijke resistentiemutaties en de gerichte therapieën met zeer verschillende bijwerkingen om de meest geschikte behandeling te vinden voor die specifieke patiënt.

"Elke patiënt met kanker heeft recht op de best mogelijke zorg.  Onze richtlijnen verschaffen artsen de meest recente, evidence-based, best practices, zodat alle patienten de meeste optimale behandeling krijgen," vertelt Dr. Laurie H. Glimcher, CEO van Dana-Farber. "Kankergeneeskunde verandert razendsnel en artsen moeten grote hoeveelheden nieuwe informatie uit publicaties en klinische onderzoeken interpreteren.  Door deze samenwerking met Philips kunnen wij hen helpen de beste behandeling te kiezen voor patiënten op basis van specifieke informatie en de uitgebreide ervaring van onze artsen."

 

"Patiëntgerichte zorg is de sleutel tot de beste kankerbehandeling voor degenen die dat nodig hebben", zegt Frans van Houten, CEO van Royal Philips. "Samen met onze partners streven we ernaar de stroom patiëntgegevens vanuit verschillende bronnen te optimaliseren en de levering van zorg te stroomlijnen door het inzetten van best practices. Door gebruik te maken van de enorme klinische kennis en expertise die is ingebouwd in de Dana-Farber richtlijnen, kan het oncologie-informaticapakket van Philips helpen bij het bieden van de meest effectieve zorg aan patiënten op basis van hun genoom, en deze beschikbaar stellen aan artsen door middel van klinische beslissingsondersteuning."

 

Dana-Farber richtlijnen bieden best practices van vooraanstaande oncologen en behandelteams bij de behandeling van kanker. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de geïntegreerde diagnostische mogelijkheden van Philips IntelliSpace Oncology, als platform voor precisiegeneeskunde, die informatie samenbrengt uit verschillende klinische domeinen. Omdat de behandeling van kanker regelmatig verandert, worden de richtlijnen meerdere keren per jaar geüpdatet.

 

Voor meer informatie over de samenwerking van Philips met Dana-Farber, het volledige portfolio van oncologische IT-oplossingen van Philips en de aanwezigheid van Philips bij de jaarlijkse bijeenkomst van de American Society of Clinical Oncology (ASCO), kunt u een bezoek brengen aan stand #7159 in de hal en @PhilipsLiveFrom volgen voor #ASCO18-updates tijdens dit congres.

Over Royal Philips

Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) is een vooraanstaand bedrijf in gezondheidstechnologie met de focus op het verbeteren van de gezondheid en het streven naar betere resultaten in het gehele gezondheidsspectrum, van gezond leven en preventie tot diagnose, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologie en diepgaande klinische en cliëntinzichten om geïntegreerde oplossingen te kunnen leveren. Het bedrijf is gevestigd in Nederland en heeft een leidende rol in diagnostische beeldverwerking, beeldgestuurde therapie, patiëntbewaking en medische informatica, naast algemene gezondheid en thuiszorg. Philips heeft met zijn portfolio aan gezondheidstechnologie in 2017 een omzet gegenereerd van 17,8 miljard euro, heeft ongeveer 74.000 mensen in dienst en heeft verkoop- en serviceafdelingen in meer dan 100 landen. Nieuws over Philips is te vinden op www.philips.com/newscenter.

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Over Dana-Farber Cancer Institute

Van de eerste remissies bij kinderkanker met behulp van chemotherapie in 1948 tot de ontwikkeling van de meest recente nieuwe therapieën heeft het Dana-Farber Cancer Institute zich geprofileerd als een van de meest vooraanstaande centra ter wereld op gebied van onderzoek en behandeling van kanker. Het is het enige centrum dat in de top-4 staat van U.S. News and World Report's Best Hospitals voor oncologische zorg voor zowel volwassenen als kinderen. 

Dana-Farber vormt het middelpunt van een uitgebreid netwerk van partijen die samen bezig zijn om de kwaliteit van leven bij kanker te verhogen via wetenschappelijk onderzoek, ziekenhuiszorg, voorlichting, promotie en het betrekken van de samenleving. Dana-Farber/Brigham and Women's Cancer Center biedt het nieuwste in oncologische zorg voor volwassenen. Dana-Farber/Boston Children's Cancer and Blood Disorders Center biedt dat voor kinderen. Het Dana-Farber/Harvard Cancer Center  bundelt de resultaten van kankeronderzoek van vijf academische instituten en twee masteropleidingen van de Harvard-universiteit en de Dana-Farber Community Cancer Care levert kwalitatief hoge oncologische zorg in de buitengebieden van Longwood Medical Area in Boston.  

Dana-Farber streeft naar een unieke 50/50-balans tussen wetenschappelijk onderzoek en klinische zorg bij kanker. Veel van het werk van het instituut is gericht op het vertalen van onderzoeksresultaten naar nieuwe behandelingen voor patiënten, zowel lokaal als over de hele wereld.

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.