Kan ik mijn Dreamstation CPAP-apparaat in het vliegtuig gebruiken?

Als u uw CPAP-apparaat in het vliegtuig wilt gebruiken, moet u de luchtvaartmaatschappij hiervan van tevoren op de hoogte stellen. Stoelstopcontacten zijn slechts in een beperkt aantal toestellen beschikbaar, dus u dient contact op te nemen met de maatschappij om te vragen of er eisen en beperkingen van toepassing zijn. Als er een stopcontact beschikbaar is, kunt u uw CPAP-apparaat in het vliegtuig inpluggen. De luchtvaartmaatschappij kan u vertellen wat voor soort stopcontact er beschikbaar is op uw vlucht, zodat u de eventueel benodigde adapters kunt aanschaffen.

Opmerking: Het meest gangbare type stopcontact in vliegtuigen is tegenwoordig EmPower. U kunt een EmPower-naar-12V-adapter kopen en dan uw CPAP-apparaat aansluiten met een afgeschermde DC-kabel van Philips: type PN 1097568 voor de 60-serie en type PN 1001956 voor de 50-serie en ouder.

Meer informatie over reizen met CPAP >