Hoe installeer ik mijn System One CPAP-apparaat voor gebruik?

Plaats het apparaat op een harde, vlakke ondergrond, dicht bij waar u slaapt. Steek de stekker van het apparaat in een standaard stopcontact.

• Controleer of het luchtinlaatfilter op zijn plaats zit en stofvrij is.
  • Voeg bij gebruik van een luchtbevochtiger gedistilleerd water toe aan het waterreservoir terwijl dit niet in het apparaat zit, en gebruik het dan volgens de instructies van de fabrikant.
  • Sluit het ene uiteinde van de slang aan op de uitgang voor de luchtstroom en het andere uiteinde op het masker (of de klep). Schakel het apparaat in, doe de hoofdband om uw hoofd en zet het masker op uw gezicht. Controleer of er constant lucht naar het masker stroomt.
  • Als het masker goed onder CPAP-druk is aangemeten, hoeft u het misschien niet verder af te stellen. Er hoort geen lucht te ontsnappen tussen uw gezicht en het masker. Er mag echter wel een klein beetje lucht uit het masker lekken waar de expiratiepoorten zich bevinden; dit wordt als normaal beschouwd. Het masker moet slechts minimale druk uitoefenen op het gezicht. Als het masker te strak zit, is dit niet alleen onprettig, maar kunnen er ook lekken ontstaan.