AED

 

Wat is een AED?

Alles over gebruik, kopen en info over AED’s

Een automatische externe defibrillator (AED) is een apparaat dat iemands hart controleert en een elektrische schok toedient als het hart niet meer normaal klopt.

 

Als iemand plotseling in elkaar zakt, kan hij of zij getroffen zijn door een acute hartstilstand. Een acute hartstilstand is zeer ernstig. Het betekent dat het hart van de betreffende persoon geen bloed meer rondpompt en dat diegene snel hulp nodig heeft.

 

Het belangrijkste onderdeel van de behandeling van een acute hartstilstand is de toediening van een snelle schok aan het hart, defibrillatie genoemd. Met behulp van een automatische externe defibrillator (AED) kunnen gewone mensen snel defibrillatie toepassen.

 

Hoewel we aanraden om iedereen training te geven in reanimatie en het gebruik van een AED, zijn AED's zo ontworpen dat ze u door het proces begeleiden, zelfs als u geen training hebt gehad. Het apparaat stelt vast of een schok nodig is en als dat het geval is, legt een rustige, duidelijke stem precies uit wat u moet doen. De instructies worden actief aangepast om u op de juiste koers te houden. Intelligente sensoren beoordelen de situatie en passen automatisch de juiste schok toe op het juiste moment, nauwkeurig afgestemd op de man, de vrouw of het kind in kwestie.

Alles wat u moet weten over het gebruik van AED's

Verhoog uw kansen op succes met een AED-programma

Als u levens wilt redden, is de aanschaf van een AED een stap in de goede richting, maar een AED is nog veel effectiever in combinatie met een AED-programma.

 

Bij een goed AED-programma hoort samenwerking met de plaatselijke ambulancedienst, de keuze van de juiste AED, de juiste plaatsing van de AED's, training en voortdurend onderhoud. Met een goed implementatieplan en de juiste training zijn mensen goed voorbereid om snel defibrillatie toe te passen als dat nodig is.

 

Met de hulp van onze partners kunnen wij u bij Philips begeleiden bij het opzetten van een AED-programma dat bij u past.

*

Contactinformatie

* Dit veld is verplicht
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Door uw reden voor contact op te geven, kunnen wij u beter van dienst zijn.
We work with partners and distributors who may contact you about this Philips product on our behalf.
*
*

Final CEE consent

AED kopen – alles wat u moet weten

Veelgestelde vragen over AED's

Een AED bezitten

AED('s) kopen voor een organisatie of bedrijf:

Meer informatie over AED-producten en -oplossingen

1. USA KOL Johns Hopkins University Dr. Weidfeldt, Survival After Application of Automatic External Defibrillators Before Arrival of the Emergency Medical System: Evaluation in the Resuscitation Outcomes Consortium Population of 21 Million, 2010

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.