Verslechtering van de patiënt
perifeer arterieel - masthead

Elke maatregel
bij ademhaling is
van belang

Respiratiefrequentie is een van de belangrijkste vroege indicatoren van verslechtering van de patiënt

Een nauwkeurige beoordeling en consistente rapportage van de respiratiefrequentie is uiterst belangrijk voor het vroegtijdig detecteren van verslechtering van de patiënt. Het handmatig meten van de respiratiefrequentie kan echter tijdrovend en overweldigend zijn1. Onze oplossing voor vroegtijdige detectie van verslechtering van de patiënt automatiseert zowel het verzamelen als verzenden van metingen van de respiratiefrequentie, naast berekeningen voor Early Warning Scoring om stress te verminderen en de workflow te verbeteren voor zorgteams die afhankelijk zijn van handmatige metingen en registraties.
Pictogram mashup zijkant

Patiënten identificeren die risico lopen op verslechtering door de meting van de respiratiefrequentie te automatiseren

 

Slechts één optreden van een respiratiefrequentie van meer dan 27 ademhalingen per minuut in een periode van 72 uur is een voorspeller van hartstilstand op ziekenhuisafdelingen2 en bijna 440.000 te voorkomen sterfgevallen per jaar in de Verenigde Staten zijn toe te schrijven aan het niet redden door een geregistreerde verpleegkundige of arts3. Elke meting telt, maar het is niet eenvoudig uit te voeren bij een groeiende en complexere patiëntenpopulatie. Uit een recent onderzoek onder verpleegkundigen in de algemene zorg bleek dat velen het meten van vitale functies tijdrovend en overweldigend vinden en dat de respiratiefrequentie de enige parameter was die minder dan 50% van de tijd werd geregistreerd4.

Jane Smith
De IntelliVue Guardian-oplossing verwerft automatisch metingen van vitale functies, inclusief respiratiefrequentie, berekent een Early Warning Score en geeft deze weer op de point-of-care en waarschuwt de verantwoordelijke zorgverleners zodat ze snel kunnen ingrijpen.

Opleiding en training zijn van cruciaal belang

Handmatige meting van respiratiefrequenties kan een uitdaging vormen voor zorgverleners bij het detecteren van verslechtering van de patiënt:

Statistiek zuurstof in bloed
60% vertrouwt op zuurstofsaturatie om de ademhalingsdys functie te beoordelen5
Statistiek hypertensie
57% zag bloeddruk veranderingen als de eerste indicator van verslechtering5
Statistiek klinische schattingen
27,4% maakte snelle schattingen van de respiratie frequentie5
Infographic duim

Het vergroten van het bewustzijn van het belang van ademhalingsbewaking op niet-kritieke zorgafdelingen en dit een onderdeel maken van uw zorgstandaard kan helpen een eind te maken aan voorkombare sterfgevallen.6, 7

Geautomatiseerde vroegtijdige detectie maakt een aanzienlijk verschil

De implementatie van een elektronisch geautomatiseerd adviserend systeem voor het controleren en melden van vitale functies dat waarschuwt voor klinische verslechtering van patiënten op de afdeling, ging gepaard met significante verbeteringen in belangrijke patiëntgerichte klinische resultaten.

20 procent vermindering

20% vermindering van de mortaliteit in het ziekenhuis, inclusief heropnames8

35 procent vermindering

35% vermindering van de ernstige bijwerkingen8

66 procent vermindering

66% vermindering van de mortaliteit op de IC bij patiënten die naar de IC werden overgeplaatst8

86 procent vermindering

86% vermindering van hartstilstanden8

Geautomatiseerde Early Warning Scoring

afbeelding oplossingen
We werken met u samen om oplossingen te vinden die kunnen helpen bij het identificeren van mogelijke verslechtering van de patiënt en deze oplossingen af te stemmen op de behoeften en doelstellingen van uw organisatie.

Ontdek alle Philips-oplossingen voor algemene zorg

patiëntzorg
Signaleer de verslechtering van de patiënt snel via geautomatiseerde Early Warning Scoring en stuur tijdige en juiste meldingen naar Rapid Response Teams.

Referenties

 

1.  Mok, W et al. Attitudes towards vital signs monitoring in the detection of clinical deterioration: scale development and survey of ward nurses. Int J Qual Health Care (2015) 27 (3): 207-213.

2.  Fieselmann JF, Hendryx MS, Helms CM, et al. Respiratory rate predicts cardiopulmonary arrest for internal medicine patients. J Gen Intern Med 1993; 8: 354-360.

3.  HealthGrades, Inc: Third Annual Patient Safety in American Hospitals Study. April 2006

4.  Hogan, J. Respiratory assessment. Why don't nurses monitor the respiratory rates of patients? British Journal of Nursing, 15(9) 489–492.

5.  Mok, W et al. Attitudes towards vital signs monitoring in the detection of clinical deterioration: scale development and survey of ward nurses. Int J Qual Health Care (2015) 27 (3): 207-213.

6.  Christmas, A. el al. Trauma Intensive Care Unit ‘Bouncebacks’: Identifying Risk Factors for Unexpected Return Admission to the Intensive Care Unit. The American Surgeon, Volume 80, Number 8, August 2014, pp. 778-782(5)

7.  Schein, RM, el al. Clinical antecedents to in-hospital cardiopulmonary arrest. Chest 1990; 98: 1388-92

8.  Subbe, C.P., Duller, B. & Bellomo, R. Crit Care (2017) 21: 52. doi:10.1186/s13054-017-1635-z

1
Selecteer je interessegebied
2
Contactgegevens

We gaan graag met je in gesprek.

Hoe kunnen we je helpen?

1
2
Contactgegevens

You are about to visit a Philips global content page

You are about to visit the Philips USA website.

You are about to visit a Philips global content page

You are about to visit the Philips USA website.

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.