Medisch Perspectief

 

 

"As William Gibson said: 'The future is already here — it's just not very evenly distributed.’"

 

Tom Savigar, Senior Partner, The Future Laboratory, Londen

We nemen zo snel mogelijk contact met u op.">
1
Selecteer je interessegebied
2
Contactgegevens

We gaan graag met je in gesprek.

Hoe kunnen we je helpen?

1
2
Contactgegevens

Menselijke waarden en behoeften zijn altijd al aan verandering onderhevig geweest. Echter, de laatste jaren lijken de trends elkaar steeds sneller op te volgen. Er is een groeiende vraag naar steeds geavanceerdere technologie, maar tegelijkertijd ook behoefte aan authenticiteit, kleinschaligheid en natuur. Bedrijven en instellingen zullen deze ontwikkelingen niet alleen nauwlettend moeten volgen, maar ook met nieuwe oplossingen komen voor de vraagstukken van vandaag en morgen. Welke belangrijke trends zien wij?

De wereld is volop in beweging. Er ontstaan nieuwe ‘communities’ van consumenten, die uiterst specifieke behoeften hebben en graag ervaringen uitwisselen. Daarom zullen bedrijven op een meer diverse, persoonlijke manier moeten inspelen op de veranderende wensen van steeds meer gefragmenteerde groepen individuen. Oude marketing-modellen, die het vooral van massa’s moesten hebben, worden steeds minder relevant.

“In 2020 zijn er wereldwijd meer dan 2 miljard mensen ouder dan zestig.”

Veranderbare identiteiten en nieuwe waarden

Het begrip ‘identiteit’ heeft vandaag de dag een hele andere lading dan één of twee decennia geleden. De moderne mens bepaalt zijn of haar identiteit grotendeels zélf. 68% van alle internetgebruikers deelt bewust informatie om anderen een beeld te geven van wie zij zijn. Ook leidt de samenstelling en spreiding van de wereldbevolking - zo wonen er 232 miljoen mensen niet in hun geboorteland - tot nieuwe invullingen van het begrip ‘identiteit’. Nog een aantal ingrijpende veranderingen: in 2020 zijn er wereldwijd meer dan 2 miljard mensen ouder dan zestig. In 2028 zullen vrouwen 75% van al het vrij besteedbare inkomen beheren.

We zien al enige tijd nieuwe economische vormen en ruilmethoden ontstaan. Het traditionele ‘geld’ is niet de enige manier waarop waarde kan worden uitgedrukt. We zagen eerder al het ontstaan van de ‘sharing economy’ en P2P currencies. Bezit wordt steeds minder belangrijk en het accent ligt vooral gebruik en beschikbaarheid. In 2015 waren 29% van alle auto-aankopen door ‘millenials’ lease-constructies.

“43% van ondervraagde consumenten gaf aan zichzelf te willen verbeteren door persoonlijke gewoontes te tracken.”

Data delen

Persoonlijke data en de bereidheid van mensen om deze te delen worden steeds belangrijker bij het maken van beslissingen. 43% van ondervraagde consumenten gaf aan zichzelf te willen verbeteren door persoonlijke gewoontes te tracken. Onze interacties worden steeds meer data-gedreven en privacy is steeds minder vaak een issue. Biometrie en kunstmatige intelligentie worden ook belangrijker. Het is zelfs denkbaar dat we binnen afzienbare tijd onze ideale partners door een app laten zoeken.

Het traditionele merk staat niet langer garant voor een bepaalde waarde. 73% van alle mensen zou er niet wakker van liggen als morgen alle merken zouden verdwijnen. Producten worden vooral gekocht omdat ze reële waarde toevoegen, niet omdat ze statusverhogend werken. Dat heeft verstrekkende consequenties voor traditionele producenten en waardeketens. De ‘nieuwe’ mens zoekt naar op maat gemaakte producten en diensten, aangepast aan individuele wensen, stemmingen en behoeften, die worden aangeboden door een betrouwbare partij. De bedrijven en instellingen die hier het snelst, slimst en op de meest authentieke manier op inspelen zullen dan ook het meest succesvol zijn - met name op de lange termijn.

The Future of Health Conference - Tom Savigar 

Tom Savigar, partner bij The Future Laboratory.

Tom werkt sinds 2005 bij The Future Laboratory en is verantwoordelijk voor de bedrijfsstrategie, innovatie projecten en service. Tot zijn klantenkring behoren The Body Shop, Lamborghini, HSBC, Courvoisier, BMW, British Gas en Marks & Spencer. Tom geeft wereldwijd presentaties tijdens congressen, met onderwerpen zoals ‘de toekomst van consumenten’, business, technology, media, marketing en retail. Voordat Tom in 2005 bij The Future Laboratory kwam werken, startte hij het bedrijf Sense Worldwide Coulter. Hier werkte hij aan projecten met focus op trend insights en strategische projecten voor bedrijven als MTV, IDEO, Nokia, Hewlett Packard en SCJohnson. Het afgelopen decennium heeft Tom consumententrends gevolgd en merken ondersteund om op de toekomst te anticiperen. Hij is gefascineerd door de emotionele connectie die mensen vormen ten opzichte van merken, producten, retailers en services én hoe merken beter met consumenten kunnen resoneren. Gedurende deze periode heeft Tom studenten van de Fashion & Textiel opleiding onderwezen aan de University of Brighton. Tijdens deze college’s stond centraal hoe zij trends kunnen identificeren en deze insights gebruiken in hun design.

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit the Philips USA website.

Ik begrijp het

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit the Philips USA website.

Ik begrijp het

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.