Terugblik: de hoogtepunten van ESC 2020

Bekijk sessies terug over innovaties voor efficiëntere patiëntenzorg

We willen u graag informeren en inspireren, dus meld u aan wij houden u op de hoogte van de laatste Medisch Perspectief artikelen.

Het is bijna verbazingwekkend hoe snel de medische wereld zich, op allerlei fronten, heeft aangepast aan de nieuwe werkelijkheid. De digitale transformatie binnen ziekenhuizen lijkt door COVID-19 in een stroomversnelling te zijn geraakt. 

 

Ook binnen cardiologie is er een groeiend besef dat dit het juiste moment is om het vakgebied opnieuw vorm te geven. Het European Society of Cardiology (ESC) congres is het uitgelezen moment om kennis te delen en inspiratie op te doen. Dat het jaarlijkse evenement voor cardiologen dit jaar virtueel was, deed aan de inhoud niets af. 

 

In tegendeel; ook tijdens ESC bleek maar weer hoe snel we ons hebben aangepast aan de nieuwe omstandigheden. Het was nog nooit zo eenvoudig om deel te nemen aan keynote-presentaties, masterclasses en demo's. 

 

"De coronacrisis is een katalysator voor veranderingen", aldus Bert van Meurs, Chief Business Leader Image Guided Therapy bij Philips. "De missie van Philips om levens te verbeteren, is nu relevanter dan ooit. Daarom laten we tijdens ESC zien hoe onze innovaties cardiologen helpen om het klinische vertrouwen vergroten, de zorgkosten verlagen en de ervaringen van zowel patiënten als zorgmedewerkers te verbeteren."

 

Veel sessies zijn beschikbaar gesteld om terug te kijken. Enkele highlights:

Gemiddelde leestijd: 
3-4 minuten

Het aantrekken en behouden van de volgende generatie cardiologen

Elk jaar doet Philips onderzoek naar de toekomstige toepassing van medische technologie. De laatste editie van deze Future Health Index is specifiek gericht op de volgende generatie medisch professionals. In het onderzoek werd onder meer gevraagd naar het belang dat zij hechten aan innovatie binnen het ziekenhuis, wat ze belangrijk vinden in een werkgever en welke kansen en uitdagingen ze ondervinden in het toepassen van nieuwe technologieën. 

 

In de ESC keynote ‘The age of opportunity: Empowering the next generation of cardiologists to transform healthcare’ bespreken Jan Kimpen, Chief Medical Officer bij Philips en Alexandra Goncalves, Medical Officer for Cardiology and Personal Health de belangrijkste uitkomsten van dit onderzoek voor cardiologie.

De digital twin: het belang van een publiek-private samenwerking

De toepassing van digital twins - digitale versies van patiënten die artsen kunnen helpen op het gebied van preventie, diagnose en behandeling - lijkt veelbelovend. Ger Janssen, Head of Digital Twin bij Philips, deelt in een online sessie de visie van Philips op het gebied van digitale tweelingen met voorbeelden uit de klinische praktijk.

 

In de presentatie worden de kansen van digital twins besproken, maar ook de uitdagingen - en hoe deze gezamenlijk kunnen worden aangepakt via publiek-private partnerschappen.

De missie van Philips om levens te verbeteren, is nu relevanter dan ooit. Daarom laten we tijdens ESC zien hoe onze innovaties cardiologen helpen om het klinische vertrouwen te vergroten, de zorgkosten te verlagen en de ervaringen van zowel patiënten als zorgmedewerkers te verbeteren.

Bert van Meurs

Chief Business Leader Image Guided Therapy

Leer, zie, ontdek

Daarnaast zijn er nog tientallen sessies terug te kijken. Bezoek onze ESC-website voor een volledig overzicht.

Bekijk de highlights van ESC 2020

Bezoek onze ESC-website om de sessies terug te kijken.

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van gezondheidszorg? Meld u gratis aan voor de Medisch Perspectief nieuwsbrief.

Contactinformatie

* Dit veld is verplicht

*

Contact details

*
*
*

Bedrijfsgegevens

*
*
*

*

Contactinformatie

* Dit veld is verplicht

*
*
*
*
*
*
*
*
*

Door uw reden voor contact op te geven, kunnen wij u beter van dienst zijn.

We work with partners and distributors who may contact you about this Philips product on our behalf.

*
*

Final CEE consent

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit the Philips USA website.

Ik begrijp het

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit the Philips USA website.

Ik begrijp het

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.