Nov 30, 2021 door Yvonne Simons
Leestijd: 3 - 5 minuten

Sneller ingrijpen bij lage saturatie

Sneller ingrijpen bij lage Saturatie

Er is een alternatieve manier om het zuurstofgehalte van het bloed te monitoren. Niet via de vinger of via het oor maar via de neus. Dat is betrouwbaar en biedt verrassend veel voordelen.


Een patiënt die net geopereerd of ernstig ziek is, wil je goed kunnen monitoren. Hoe sneller je een verandering in zijn conditie ziet, hoe sneller je kunt ingrijpen tenslotte. Als iedere seconde telt, kan gebruik van een neussensor een goede toevoeging zijn aan uw Philips bewakingsmonitor. De Philips Nasal Alar SpO2 Sensor meet via de binnenkant van de neusschelp, een plek die zowel heel toegankelijk als goed doorbloed is. Daardoor kan het zuurstofgehalte snel en nauwkeurig worden gemeten, ook bij patiënten met een minder goede doorbloeding. Veranderingen in saturatiewaardes worden zelfs sneller en betrouwbaarder gesignaleerd dan via een voorhoofdsensor.

video

Deel dit artikel

Vond u dit interessant?

Abonneer u nu op de Medisch Perspectief nieuwsbrief en ontvang ieder kwartaal relevante artikelen over innovaties in de zorg. Al ruim 9000 vakgenoten gingen u voor.

 

Patricia Gheys

Yvonne Simons
Account Manager Medical Supplies en Sensors

Hygiënische optie

Hoewel de neussensor op dit moment minder vaak wordt ingezet dan een vinger- of oorsensor, heeft de Philips Nasal Alar SpO2 Sensor zijn waarde in de praktijk al bewezen. Toen bijvoorbeeld de intensieve zorgen afdelingen tijdens het afgelopen jaar volstroomden met COVID-19 patiënten, bleek de vroege alarmering bij veranderingen in saturatiewaardes een groot voordeel. Bovendien is de neussensor gemaakt voor single-patient use, waardoor het ook een uiterst hygiënische optie is – zeker in het geval van besmettelijke ziektes. 


Gemak in het gebruik

De Philips Nasal Alar SpO2 Sensor biedt naast goede klinische prestaties ook veel gebruiksgemak. Het is eenvoudig voor een operatie aan te brengen bij de patiënt en kan goed in combinatie met een zuurstofmasker worden gebruikt. Na de operatie kan de sensor gewoon blijven zitten, om de saturatie van de patiënt ook op de recovery, intensieve zorgen verpleegafdeling te blijven bewaken. De gebruiksduur is zeven dagen: dat is doorgaans langer dan een patiënt gemiddeld in het ziekenhuis verblijft. 


Comfort voor de patiënt

Ook voor de patiënt biedt de neussensor voordelen. Het draagcomfort is goed en de sensor kan gemakkelijk verwijderd en opnieuw worden aangebracht.  De patiënt kan zonder problemen beademd blijven worden met een masker. Het masker veroorzaakt geen drukpunten. Bovendien heeft de patiënt met een neussensor zijn handen vrij, waardoor hij deze kan gebruiken om gemakkelijker te eten en beter zijn handen kan wassen. Dat laatste is belangrijk in het kader van infectiepreventie. 


Ontdek het zelf

Kortom: een neussensor kent veel voordelen op verschillende gebieden. Bent u nieuwsgierig hoe de Philips Nasal Alar SpO2 Sensor voor uw ziekenhuis zou kunnen werken? Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier om een gratis monster aan te vragen of een gesprek met tevens een demonstratie in te plannen. Let op! De sensor is alleen te gebruiken in combinatie met een Philips bewakingsmonitor.

 

Philips ondersteunt acute zorgteams met een breed portfolio van oplossingen. Lees meer over het ecosysteem voor acute zorg van Philips.

 

DIM: 18090-00080391

Sneller ingrijpen bij lage Saturatie

We gaan graag met je in gesprek.

Hoe kunnen we je helpen?

1
Selecteer je interessegebied
2
Contactgegevens

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.