Medisch Perspectief

SmartPath to dStream

Conversie van MR-scanners naar digitale technologie

1
Selecteer je interessegebied
2
Contactgegevens

We gaan graag met je in gesprek.

Hoe kunnen we je helpen?

1
2
Contactgegevens

Hoe kom je aan een excellent digitaal beeld zonder een gloednieuwe MR-scanner aan te schaffen? Dat kan met SmartPath to dStream: een conversie waarmee scanners op leeftijd weer aan de moderne maatstaven voldoen. Een veertien jaar oude scanner van het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam kan na deze conversie weer tien jaar mee.

Wie de Achieva 1.5T of 3.0T of de Intera 1.5T heeft staan, is misschien wel tevreden over de resultaten, maar weet ook dat die beter kunnen. Helaas biedt niet elk budget ruimte voor een nieuw apparaat. Toch is het mogelijk om oude MR-systemen om te toveren naar de digitale breedbandtechnologie van de dStream-architectuur, die Philips voor het eerst toepaste in de Ingenia 1.5T en 3.0T.

 

Het principe is vrij simpel. De tafel en de behuizing worden verwijderd. De magneet blijft op z’n plaats, maar de oude analoge onderdelen maken plaats voor digitale. Vervolgens krijgt het toestel een nieuwe behuizing en een nieuwe tafel met een geïntegreerde digitale spoel. Diverse analoge spoelen worden vervangen door digitale. Nu wordt het RF-signaal, net als bij nieuwe digitale apparatuur, direct gedigitaliseerd in de spoel op de patiënt. Resultaten: glashelder beeld, hedendaagse snelheid, hoge signaal-ruisverhouding.

 

Voor kostenbewuste ziekenhuizen, zoals Ikazia, is de SmartPath to dStream een mooie oplossing. Maar ook voor locaties waar de huidige apparaten niet verplaatst kunnen worden, is het een uitkomst. De vernieuwde scanner heeft minder spoelen en er is dus minder tijd nodig is om die te positioneren. Dat levert een snellere workflow op. En, niet minder belangrijk: een lagere belasting voor de patiënt.

Upgrades en conversies

Het Philips MR SmartPath-programma biedt gemakkelijke toegang tot de nieuwste updates, upgrades en innovaties ten behoeve van de patiëntenzorg, verwerkingscapaciteit en kostenverlaging.

SmartPath to dStream

 

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit the Philips USA website.

Ik begrijp het

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit the Philips USA website.

Ik begrijp het

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.