Nationale COVID-19 Chest Imaging Database in Groot-Brittannië

Philips en NHS implementeren de eerste regionale data-integratiehub voor de Britse nationale COVID-19 Chest Imaging Database

We willen je graag informeren en inspireren, meld je aan en blijf op de hoogte van de laatste Medisch Perspectief artikelen.

Philips heeft het NHS-consortium Cheshire en Merseyside [1] geholpen om de eerste regionale hub te worden die de National COVID-19 Chest Imaging Database (NCCID) van het Verenigd Koninkrijk van gegevens voorziet. De NCCID is een gecentraliseerde database met röntgen-, CT- en MRI-beelden van ziekenhuispatiënten in het hele land. Hiermee wordt beoogd een beter begrip van het COVID-19-virus te krijgen en door AI gedreven technologie te ontwikkelen die de beste zorg mogelijk maakt voor patiënten die met een ernstige infectie in het ziekenhuis zijn opgenomen [2]. Deze eerste regionale hub integreert gegevens van 13 NHS-trusts in het consortium. De inzet van één gecentraliseerde en veilige server heeft toegang verschaft tot 15 jaar aan beeldgegevens van 2,5 miljoen mensen in de regio, de grootste gegevensbron voor de NCCID.

Clock

Gemiddelde leestijd: 
2-4 min

philips-supports-nhs-with-national-covid-19-chest-imaging-database-2-thumb

Het consortium van Cheshire en Merseyside werkte samen met Philips om te helpen bij het mogelijk maken van toegang tot de beeldgegevens van de hele regio via één enkele hub. De geavanceerde data-integratieoplossing voor radiologie van Philips, Philips Global worklist, is gebruikt om eenvoudige integratie mogelijk te maken met de veilige centrale SMART-box-server van de NCIDD die nodig is om gegevensverzameling, -beheer en -de-identificatie op grote schaal te ondersteunen en die meerdere proeven/onderzoeksprojecten tegelijkertijd kan faciliteren.

"Een van de bevindingen aan het einde van dit project zal zeker zijn dat de aandacht moet worden gericht op regionale hubs die in staat zijn om de gegevens te coördineren en beter te centraliseren, een hub net als Cheshire en Merseyside", aldus Prof Mark-Halling Brown, Head of Scientific Computing bij Royal Surrey NHS Foundation Trust. "Het kan vele maanden of zelfs jaren duren om SMART-boxes op te zetten bij individuele trusts, dus dit regionaal doen is de enige manier om nationaal op te schalen."
 

"In de meeste regionale ziekenhuizen worden gemiddeld 250.000 tot 350.000 beeldvormingsonderzoeken per jaar afgenomen", zegt Steve Sparks, Professional Services Manager Radiology Informatics bij Philips UK&I. "Met een enkele regionale SMART-box hebben we toegang kunnen krijgen tot de beelden van de 13 trusts binnen het consortium van Cheshire en Merseyside."
 

Bespaar tijd van radiologen, verhoog de veiligheid en consistentie van de zorg De NCCID-database is ontwikkeld in samenwerking met NHSX, een organisatie die de digitale transformatie van de NHS aanstuurt, de British Society of Thoracic Imaging (BSTI) en de Royal Surrey NHS Foundation Trust. De database wordt gebruikt voor de validatie van AI-producten voor gebruik in de NHS, ter ondersteuning van de diagnose en behandeling van COVID-19 bij de Britse bevolking. Deze gegevens hebben het potentieel om een snellere beoordeling van de patiënt mogelijk te maken bij aankomst op de spoedeisende hulp van het ziekenhuis, radiologen tijd te besparen, de veiligheid en consistentie van de zorg in het hele land te vergroten en uiteindelijk levens te redden. Ze worden beschikbaar gesteld aan onderzoekers, clinici, technologiebedrijven en iedereen die de ziekte wil onderzoeken en oplossingen wil ontwikkelen die het COVID-19-zorgtraject voor patiënten kan ondersteunen.

In de meeste regionale ziekenhuizen worden gemiddeld 250.000 tot 350.000 beeldvormingsonderzoeken per jaar afgenomen. Met één regionale SMART-box hebben we toegang kunnen krijgen tot de beelden van de 13 trusts binnen het consortium van Cheshire en Merseyside."

Steve Sparks

Professional Services Manager Radiology Informatics bij Philips UK&I

De SMART-box-servertechnologie stelt Cheshire en Merseyside ook in staat deel te nemen aan onderzoek op veel gebieden die grote hoeveelheden klinische beeldgegevens vereisen. De COVID-19-pandemie heeft het potentieel van door AI aangedreven medische beeldvormingssystemen aan het licht gebracht. Het NHS AI Lab, dat vorig jaar binnen NHSX is opgericht, ontwikkelt een nationaal platform voor medische beeldvorming met het doel een pijplijn te creëren voor patiëntgegevens die met AI-technologie onder andere omstandigheden dan COVID-19 kunnen worden gebruikt. De NCCID is een werkstroom die door het NHS AI Lab bij NHSX wordt voortgezet en die de veilige, ethische en effectieve acceptatie van AI in de gezondheidszorg zal versnellen. De kracht van grootschalige dataverzameling is al aangetoond in verschillende onderzoeken, waaronder screeningsonderzoeken voor borstkanker zoals OPTIMAM. Het opzetten van regionale hubs, zoals de SMART-box-implementatie in Cheshire en Merseyside, zal helpen bij het creëren van deze grootschalige nationale databases en AI-technologie om een verscheidenheid aan aandoeningen te helpen bestrijden.

Uitgebreid portfolio voor hoogwaardige zorg aan COVID-19-patiënten
Philips heeft een uitgebreid portfolio van producten, diensten en oplossingen ter ondersteuning van het bieden van hoogwaardige zorg aan COVID-19-patiënten over de hele wereld. De oplossingen hebben een veilige, verbonden en intelligente benadering van diagnose, behandeling en voorspellende monitoring in het ziekenhuis, plus screening, patiëntbewaking op afstand en thuiszorg. De op eHealth en AI-gebaseerde data-analyses van Philips kunnen helpen bij het ondersteunen van workflows, het faciliteren van samenwerking op afstand en het optimaliseren van resources. De aan COVID-19 gerelateerde oplossingen van Philips zijn ontworpen voor snelle implementatie en schaalbaarheid.

[1] Cheshire en Merseyside is een consortiumgroep van 13 NHS-trusts die gezondheidszorg bieden aan meer dan 2,5 miljoen inwoners in de regio. [2] https://www.nhsx.nhs.uk/covid-19-response/data-and-covid-19/national-covid-19-chest-imaging-database-nccid

philips-iqon-elite-spectral-ct-scanner-03-ali-global

Neem contact met ons op

Wilt u meer weten over de implementatie van Nationale COVID-19 Chest Imaging Database in Groot-Brittannië, neem dan contact met ons op.

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van gezondheidszorg? Meld je gratis aan voor de Medisch Perspectief nieuwsbrief.

Contactinformatie

* Dit veld is verplicht

*

Contact details

*
*
*

Bedrijfsgegevens

*
*
*

*

Contactinformatie

* Dit veld is verplicht

*
*
*
*
*
*
*
*
*

Door uw reden voor contact op te geven, kunnen wij u beter van dienst zijn.

We work with partners and distributors who may contact you about this Philips product on our behalf.

*
*

Final CEE consent

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit the Philips USA website.

Ik begrijp het

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit the Philips USA website.

Ik begrijp het

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.