Sept 07, 2021 door Philips
Leestijd: 10 - 12 minuten

Interoperabiliteit als smeerolie voor data-uitwisseling tussen systemen

Interoperabiliteit als

Bekijk de video: waarom data-uitwisseling op een veilige, betrouwbare en werkbare manier misschien wel dichterbij is dan je denkt

 

Binnen de digitalisering van de gezondheidszorg speelt data eigenlijk een soort dubbelrol; van potentieel wondermiddel en actueel hoofdpijndossier. 


Ga maar na; je hoeft niet ver te kijken om voorbeelden te zien van hoe data de zorg beter, persoonlijke en effectiever kan maken. In de dagelijkse praktijk zorgt data op dit moment echter vooral nog voor zorgen binnen de zorg. Veel instellingen worstelen met dezelfde vraag: hoe kunnen we op een gemakkelijke en veilige manier omgaan met data die op verschillende plekken in de organisatie wordt opgeslagen?


Data zit vaak opgesloten in silo’s. Wie het zorgpad van een patiënt volgt, ziet dat deze overal gegevens achterlaat; een doorverwijzing bij de huisarts, een recept bij de apotheek, een scan bij radiologie, een dossier bij de cardioloog; overal zijn kleine stukjes van het dossier te vinden.  


Wie de vruchten wil plukken van digitalisering, moet beginnen met het uitwisselen van gegevens op een veilige, betrouwbare en vooral ook werkbare manier. In deze video legt Laurens Pronk in 10 minuten uit dat dat misschien wel dichterbij is dan je misschien zou denken. Met Philips Interoperability Solutions kun je systemen binnen de organisatie data laten uitwisselen, maar ook met andere ziekenhuizen én met patiënten:

Wie de vruchten wil plukken van digitalisering, moet beginnen met het uitwisselen van gegevens op een veilige, betrouwbare en vooral ook werkbare manier.”

Laurens Pronk

Philips

interoperability_video

 

“Zie HealthSuite Interoperability als een soort smeerolie tussen verschillende systemen die de mogelijkheid biedt om data uit te wisselen, op een veilige manier. En dat doen we door gebruik te maken van open standaarden, waardoor je nooit te afhankelijk wordt van één leverancier.”

Deel dit artikel

Schrijf je in en blijf op de hoogte van Philips

We gaan graag met je in gesprek.

Hoe kunnen we je helpen?

1
Selecteer je interessegebied
2
Contactgegevens

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.