Medisch Perspectief

Intelligente en integrale ‘connected’ radiologieoplossingen op RSNA 2016

1
Selecteer je interessegebied
2
Contactgegevens

We gaan graag met je in gesprek.

Hoe kunnen we je helpen?

1
2
Contactgegevens

Tijdens RSNA, op McCormick Place (Chicago) van 27 november tot en met 1 december toonde Philips haar bezoekers een nieuw portfolio gericht op het versterken van de diagnostiek, het verbeteren van patiëntenzorg en het voeren van een efficiëntere bedrijfsvoering. 

Radiologie speelt een centrale rol bij het merendeel van de besluiten in de gezondheidszorg. Het is bepalend voor het tijdig opsporen, nauwkeurig diagnosticeren en behandelen van ziektes in hun vroegste fase. Nu zorgorganisaties steeds meer nadruk leggen op het creëren van betere uitkomsten in de zorg, zijn er intelligente oplossingen nodig om diverse uitdagingen het hoofd te bieden. 

Een van de uitdagingen is dat wereldwijd meer dan een miljard mensen kampen met neurologische aandoeningen, waarbij de ziekte van Alzheimer, dementie, beroerte, hersentrauma en multiple sclerose het meest voorkomen. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie vormen neurologische aandoeningen de meest belastende (zowel economisch als qua gezondheid) ziektecategorie ter wereld en naarmate de wereldbevolking blijft groeien en vergrijzen, wordt het herkennen en behandelen van deze aandoeningen een topprioriteit binnen het volksgezondheidsbeleid.

Diagnoses moeten sneller en nauwkeuriger worden gesteld. Zelfs na één onderzoek, om zo enerzijds de patiëntenzorg en anderzijds de financiële resultaten te verbeteren. Neuro MRI maakt het mogelijk om complexe neurologische vraagstukken met meer zekerheid te beantwoorden. Geavanceerde diagnostiek is een essentieel onderdeel van het behandelprotocol voor neurologische aandoeningen. Dankzij de kwalitatief hoogwaardige 3D-beeldvorming van zachte weefsels kan MRI een schat aan structurele en fysiologische informatie over de hersenen blootleggen. MRI is dan ook de norm geworden voor neurologische beeldvorming: 65 procent van de neurologen verkiest MRI boven andere methoden¹. Voor 70 procent van de artsen leveren neurodiagnostische tools echter vaak problemen op vanwege tekortkomingen op het vlak van effectieve beeldvorming en visualisatietechnieken². Het nieuwe pakket met neurodiagnostische applicaties biedt artsen een complete reeks tools met een patiëntgericht ontwerp die neurologische anatomieën zichtbaar maken en aan de hand van multidimensionale gegevens de diagnostische besluitvorming ondersteunen.

"Neuro MRI maakt het mogelijk om complexe neurologische vraagstukken met meer zekerheid te beantwoorden."

De nieuwe neurodiagnostische applicaties worden naadloos geïntegreerd in de nieuwe versie van Philips’ Intellispace Portal 9.0, de nieuwste uitvoering van het complete, geavanceerde platform voor visuele analyse en kwantificering. Dankzij een reeks multimodale functies en een groter aantal neurologische tools, helpt IntelliSpace Portal 9.0 radiologen bij het constateren, diagnosticeren en monitoren van ziektegevallen. Tegelijkertijd worden nieuwe machine-learning capaciteiten ingezet om de arts te ondersteunen. 

Naast verbeteringen ten aanzien van CT-hersenperfusie en MR T2-perfusie biedt IntelliSpace Portal 9.0 LoBI-functionaliteit (Longitudinal Brain Imaging), een applicatie voor ‘neuro reading’ ter ondersteuning van langetermijnevaluatie van neurologische aandoeningen om ziekteprogressie te monitoren. Een andere kenmerk is de toevoeging van de meetapplicatie NeuroQuant® (van CorTech Labs, Inc.), waarmee het verlies aan hersenvolume kan worden gekwantificeerd. 

RSNA 2016

Met IntelliSpace Portal hebben radiologen toegang tot de nieuwste klinische mogelijkheden voor geavanceerde visuele analyse via één platform, waarmee ze een compleet overzicht van de patiënt krijgen voor snelle detectie, betrouwbare diagnose en efficiënte nacontroles. Het biedt klinische applicaties voor meerdere modaliteiten die overal op het ziekenhuisnetwerk beschikbaar zijn. De oplossing is tevens integreerbaar met gangbare PACS- en informatiesystemen van ziekenhuizen, zodat informatie breder kan worden gedeeld en samenwerking via het gehele netwerk wordt bevorderd.

Dit jaar was er tijdens RSNA extra aandacht voor radiologie in Nederland. Marieke Brink-Zimmerman, Directeur Nederlandse Vereniging voor Radiologie (NVvR) was aanwezig in Chicago: ‘Het was een bijzondere ervaring om als Nederlandse Vereniging voor Radiologie (NVvR) aanwezig te zijn bij de annual meeting 2016 van de RSNA in het kader van "The Netherlands Presents". Nederlandse radiologen en bedrijven hebben in wetenschappelijke sessies en op de beurs letterlijk en figuurlijk hun visitekaartje afgegeven op het gebied van onderzoek en innovatie.’

Voor meer informatie over Philips op RSNA 2016 bezoekt u de speciale RSNA-website.
Op het Philips nieuwscentrum vindt u informatie over alle getoonde innovaties.

 

RSNA 2016

¹ Gegevens van werkblad van de Advisory Council over toename van het aantal ingrepen in 2009 
² Marktonderzoek in 2016 door TMTG

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit the Philips USA website.

Ik begrijp het

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit the Philips USA website.

Ik begrijp het

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.