Feb 09, 2022 door Philips
Leestijd: 3 - 5 minuten

Hoe vangt Bravis de groeiende zorgvraag op zonder kostentoename?

Hoe

Hoe kun je de toenemende zorgvraag opvangen zonder dat de kosten toenemen? Het Bravis Ziekenhuis heeft niet alleen de ambitie, maar ook een concrete visie om dat voor elkaar te krijgen.

 

Om die visie te realiseren werkt het ziekenhuis in West-Brabant nauw samen met Philips, vertelt zorggroepmanager Arnoud Slooff aan Skipr: “Bij ongewijzigd beleid groeit de zorgvraag in onze regio tot 2030 met 11 tot 12 procent. Deze groei willen we opvangen zonder de kosten te laten toenemen. Daarom vernieuwen we de manier waarop we de zorg inrichten. We zetten met een nieuwe visie een grote stap naar de toekomst. Die visie sluit goed aan bij de visie van Philips.”

Bij ongewijzigd beleid groeit de zorgvraag in onze regio tot 2030 met 11 tot 12 procent. Deze groei willen we opvangen zonder de kosten te laten toenemen.”

Philips

Deel dit artikel

Digitaliseren, innoveren en opschalen zijn grote uitdagingen in de zorg. Heb je interesse in een samenwerking? Neem hier boven contact op. Wil je op de hoogte blijven van Philips Connected Care? Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Onlangs sloten Bravis en Philips een 10-jarig partnership. Maar de samenwerking op het gebied van Connected Care gaat al langer terug; het ziekenhuis maakte al gebruik van de Biosensor en het Intellivue Guardian Platform, dat patiëntgevens automatisch koppelt aan het EPD-systeem (lees ook: Biosensor meet, verpleegkundige valideert, EPD registreert)


In een webinar van Skipr gingen Bravis en Philips samen dieper in op het nieuwe partnership. Onderdeel van het gesprek was onder meer welke concrete resultaten Bravis behaalt door de inzet van Connected Care-oplossingen – van minder onverwachte IC-opnames, tot lagere werklastreductie:

Skipr

“Dat is natuurlijk heel mooi in een tijd van personeelstekorten”, vertelde Murk Westerterp Head of Connected Care Philips Benelux als reactie op de werklastreductie. “Maar het interessante is dat de patiënten als ze eenmaal op de verpleegafdeling liggen, ook nog eens beter in de gaten worden gehouden. In plaats van dat hun vitale waarden drie keer per dag worden gemeten, zoals vroeger, worden ze nu elke vijf minuten gecontroleerd door een draagbare sensor.”


Lees het artikel op Skipr

Skippr

We gaan graag met je in gesprek.

Hoe kunnen we je helpen?

1
Selecteer je interessegebied
2
Contactgegevens

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.