28 juli 2021 door Philips
Leestijd 2-4 minuten

Hebben we de behoefte aan digitale zorg onderschat?

Hebben we de behoefte aan digitale zorg onderschat

Op 17 juni presenteerde Arjan Karens de resultaten van de Future Health Index tijdens de ICT&Health openingsmanifestatie en sprak hij samen met Marten Schalk, Innovatiemanager van het IJsselland Ziekenhuis, over de toekomst van virtuele zorg. Uit de Future Health Index komen drie belangrijke prioriteiten voor zorgbestuurders naar voren virtuele zorg, kunstmatige intelligentie en duurzaamheid.

arjans-karen-mp

Virtuele zorg is nu een prioriteit voor bestuurders

De COVID-19-pandemie blijft een belangrijk punt van zorg voor Nederlandse zorgbestuurders. Daarom is een goede crisisvoorbereiding voor 80% van de bestuurders momenteel één van hun topprioriteiten, net als aandacht voor de overstap naar virtuele zorg.  Uit het jaarlijkse Philips Future Health Index rapport blijkt dat zorgbestuurders op dit moment veel prioriteit geven aan virtuele zorg en zorg op afstand. 71% van de bestuurders geeft aan dat de verschuiving voor hen prioriteit is. Dit ligt aanzienlijk hoger dan andere deelnemende landen in Europa waar 35% van de zorgbestuurders deze stap wil faciliteren.

 

Over drie jaar is dat percentage in Nederland nog 7%. Dit roep de vraag op lopen we voorop in Nederland of onderschatten we de verschuiving(en) die nodig zijn? Tijdens de ICT&Health openingsmanifestatie deelt Marten Schalk zijn ervaringen met virtuele zorg met technologie en oplossing van Philips. 

mBf4F_SD-k4

Kunstmatige intelligentie wordt gezien als technologie om operationele efficiëntie te optimaliseren

Hoewel kunstmatige intelligentie op dit moment geen prioriteit is, wordt dit in de toekomst naar verwachting een belangrijk investeringsgebied. 76% van de Nederlandse zorgbestuurders geeft aan dat kunstmatige intelligentie over drie jaar één van de belangrijkste digitale gezondheidstechnologieën is waarin hun ziekenhuis of zorginstelling zou moeten investeren. Bestuurders verwachten allerlei voordelen van kunstmatige intelligentie. Ze zijn met name geïnteresseerd in toekomstige investeringen in mogelijkheden om met kunstmatige intelligentie de operationele efficiëntie te optimaliseren (47%) en diagnostiek te integreren (34%).

Uit het jaarlijkse Philips Future Health Index rapport blijkt dat zorgbestuurders op dit moment veel prioriteit geven aan virtuele zorg en zorg op afstand. 71% van de bestuurders geeft aan dat de verschuiving voor hen prioriteit is."

Arjan Karens

Philips

Duurzaamheid belangrijke prioriteit voor bestuurders in de toekomst

Hoewel duurzaamheid op dit moment een lage prioriteit heeft, geven bestuurders in Nederland blijk van een grote ambitie om dit de komende jaren hoger op de agenda te krijgen. Op dit moment is duurzaamheid voor 3% van de bestuurders een prioritiet, over drie jaar zal dit 81% zijn. Dit is één van de hoogste percentage van de bestuurders in de 14 ondervraagde landen.

 

Lees ook de analyse van Jan Kimpen, Chief Medical Officer bij Philips, over de uitkomsten van de Future Health Index.

Deel dit artikel

Klik hier om je gegevens achter te laten en download gratis het Future Health Index rapport

Future Health Index Logo
Future Health Index Logo

Download gratis het Future Health Index rapport 2021

 

Wat verwachten zorgbestuurders van de toekomst? Over deze onderwerpen zijn Nederlandse zorgbestuurders ondervraagd. Laat je gegevens achter in het onderstaande formulier en ontvang direct het Future Health Index rapport.

1
Selecteer je interessegebied
2
Contactgegevens

We gaan graag met je in gesprek.

Hoe kunnen we je helpen?

1
2
Contactgegevens

Laat je gegevens achter en download het Future Health Index rapport.

Contactinformatie

* Dit veld is verplicht

*

Contact details

*
*
*

Bedrijfsgegevens

*
*
*

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.