Medisch Perspectief

Gamechangers in Health: Willem Suyker

Bekijk de video
*

Contactinformatie

* Dit veld is verplicht
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Vorige
Door uw reden voor contact op te geven, kunnen wij u beter van dienst zijn.
*
*
*
Vorige

We willen u graag informeren en inspireren, dus meld u aan wij houden u op de hoogte van de laatste Medisch Perspectief artikelen.

Cardiothoraxchirurg Willem Suyker (UMC Utrecht) is een pionier op het gebied van robotchirurgie in Nederland. Suyker voerde als eerste chirurg in Nederland een openhartoperatie uit met de Da Vinci-robot.
Willem Suyker heeft zijn hele carrière een sterke focus op de verbetering van de behandeling van hartpatiënten. De menselijke kant is daarin voor hem van groot belang. “Ik heb altijd een open oog gehad voor minimaal invasieve technieken in de hartchirurgie”, zegt Suyker. “Toen de robots eenmaal goed genoeg waren om routinematig gebruikt te worden voor hartchirurgie, zag ik mijn kans schoon. Ik ging eraan werken om dat voor elkaar te krijgen.”
Gamechangers in Health: Willem Suyker
Het realiseren van een verbetering van de conditie van het hart, geeft zoveel voldoening.”

Willem Suyker

Cardiothoraxchirurg UMC Utrecht

De mogelijkheden van de Da Vinci-robot boden uitkomst. Met de op afstand bestuurbare operatierobot kan Suyker uiterst nauwkeurig werken. Dit leidt tot minder beschadiging van het lichaam van de patiënt, maar ook minder pijn na de operatie.
Klik hier voor meer inspiratie hoe wij data, technologie en mensen met elkaar verbinden.

Gerelateerde artikelen

 • Gamechangers in Health: Yolande Appelman

  Gamechangers in Health: Yolande Appelman

  Interventiecardioloog Yolande Appelman (VUmc) pleit voor meer aandacht voor de verschillen tussen man en vrouw met hartproblemen. Sommige hart- en vaatziekten ontwikkelen zich bij vrouwen namelijk anders dan bij mannen.

 • Gamechangers in Health: Steven Laureys

  Gamechangers in Health: Steven Laureys

  Neuroloog Steven Laureys (Academisch Ziekenhuis Luik) werd wereldberoemd vanwege zijn werk met comapatiënten. Laureys ontdekte dat er meer gradaties van bewustzijn zijn bij zijn patiënten.

 • Gamechangers in Health: Theo Ruers

  Gamechangers in Health: Theo Ruers

  Dr. Theo Ruers is Hoofd Divisie Heelkundige Oncologie bij het Antoni van Leeuwenhoek. Onder zijn leiding kwam daar de ‘ok van de toekomst’ van de grond, die in 2015 werd geopend.