Medisch Perspectief

Gamechangers in Health: Willem Suyker

*

Contactinformatie

* Dit veld is verplicht
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Door uw reden voor contact op te geven, kunnen wij u beter van dienst zijn.
We work with partners and distributors who may contact you about this Philips product on our behalf.
*
*
*

Final CEE consent

We willen u graag informeren en inspireren, dus meld u aan wij houden u op de hoogte van de laatste Medisch Perspectief artikelen.

Cardiothoraxchirurg Willem Suyker (UMC Utrecht) is een pionier op het gebied van robotchirurgie in Nederland. Suyker voerde als eerste chirurg in Nederland een openhartoperatie uit met de Da Vinci-robot.
Willem Suyker heeft zijn hele carrière een sterke focus op de verbetering van de behandeling van hartpatiënten. De menselijke kant is daarin voor hem van groot belang. “Ik heb altijd een open oog gehad voor minimaal invasieve technieken in de hartchirurgie”, zegt Suyker. “Toen de robots eenmaal goed genoeg waren om routinematig gebruikt te worden voor hartchirurgie, zag ik mijn kans schoon. Ik ging eraan werken om dat voor elkaar te krijgen.”
Gamechangers in Health: Willem Suyker
Het realiseren van een verbetering van de conditie van het hart, geeft zoveel voldoening.”

Willem Suyker

Cardiothoraxchirurg UMC Utrecht

De mogelijkheden van de Da Vinci-robot boden uitkomst. Met de op afstand bestuurbare operatierobot kan Suyker uiterst nauwkeurig werken. Dit leidt tot minder beschadiging van het lichaam van de patiënt, maar ook minder pijn na de operatie.
Klik hier voor meer inspiratie hoe wij data, technologie en mensen met elkaar verbinden.