Medisch Perspectief

Gamechangers in Health: Theo Ruers

1
Selecteer je interessegebied
2
Contactgegevens

We gaan graag met je in gesprek.

Hoe kunnen we je helpen?

1
2
Contactgegevens

Dr. Theo Ruers is Hoofd Divisie Heelkundige Oncologie bij het Antoni van Leeuwenhoek. Onder zijn leiding kwam daar de ‘ok van de toekomst’ van de grond, die in 2015 werd geopend. Een operatiekamer voorzien van een navigatiesysteem waarmee patiënten met moeilijk vindbare tumoren beter behandeld kunnen worden. 

Gamechangers in Health: Theo Ruers

Het idee achter de ok van de toekomst is gebaseerd op de navigatiesystemen in auto’s. “Net als bij auto’s, maakt ons navigatiesysteem gebruik van een soort satelliet”, zegt Ruers. “We leggen een elektromagnetische plaat onder de patiënt en maken vervolgens een CT-scan. Dit dient als de satelliet waarmee we als het ware een landkaart van de patiënt maken. Vervolgens wordt de chirurg tijdens de operatie met een speciale pen naar de exacte locatie van de tumor geleid. En dat werkt perfect”, aldus Ruers.

Medisch specialisten kunnen meerwaarde genereren als zij vroegtijdig betrokken worden bij innovaties in de industrie.”

Dr. Theo Ruers

Hoofd Divisie Heelkundige Oncologie Antoni van Leeuwenhoek

Om de ok van de toekomst van de grond te krijgen, bracht Ruers een aantal samenwerkingspartners bij elkaar die zowel van technische universiteiten als uit de industrie afkomstig zijn. Gezamenlijk werkten zij aan lange termijnoplossingen die volledig aansluiten bij de behoefte van het ziekenhuis. Teamwork is dus een sleutelfactor voor innovatie, vervolgt Ruers. “En je moet je kunnen laten inspireren door industrieën die inhoudelijk niets met je vakgebied te maken hebben. Zo is de ok van de toekomst deels gebaseerd op autonavigatie- en defensietechnologie.”

Klik hier voor meer inspiratie hoe wij data, technologie en mensen met elkaar verbinden.

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit the Philips USA website.

Ik begrijp het

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit the Philips USA website.

Ik begrijp het

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.