Focal Point: optimaliseer het gebruik van uw patiëntmonitoring netwerk

Naarmate uw klinisch netwerk complexer wordt, nemen het beheer van apparaten, het garanderen van de beveiliging en kostenbeheersing een steeds grotere rol in.

Jan Willem Burgler is werkzaam bij Philips als accountmanager voor ‘Monitoring and Analytics & Therapeutic Care’ en vertelt in deze blogpost hoe PerformanceBridge Focal Point het eenvoudiger maakt om de kwaliteitsdoelstellingen van uw patiëntmonitoring netwerk te behalen.

We willen u graag informeren en inspireren, dus meld u aan wij houden u op de hoogte van de laatste Medisch Perspectief artikelen.

Mijn auto laat weten wanneer het tijd wordt voor een onderhoudsbeurt. Er verschijnt een waarschuwing op het dashboard dat ik een afspraak moet maken met de garage. Dat is heel handig: zo kan ik het niet vergeten en kan ik een afspraak inplannen wanneer het mij uitkomt. Een reparatie of storing komt immers nooit gelegen.

Gemiddelde leestijd: 
3 minuten

Gemiddelde leestijd: 
4 minuten

Dat geldt natuurlijk nog meer voor apparatuur die van levensbelang is, zoals patiëntmonitoren op de Intensive Care, OK of Eerste Hulp. Midden in de nacht, in het weekend of net op een moment dat je de betreffende patiënt nauwlettend moet observeren – de timing van een storing kan vaak niet slechter. Een waarschuwing vooraf dat er correctief onderhoud nodig is of er Microsoft security patches beschikbaar zijn, zou helpen om werkzaamheden zo goed mogelijk te plannen. Dat is precies wat Remote Enablement via Focal Point biedt, een oplossing voor technisch beheer op afstand. Focal Point verzamelt technische data van het patiëntmonitoringnetwerk, analyseert de data en vertaalt dit vervolgens in acties om het netwerk optimaal te laten functioneren. 

Focal Point verzamelt technische data van het patiëntmonitoringnetwerk, analyseert de data en vertaalt dit vervolgens in acties om het netwerk optimaal te laten functioneren.”

Jan Willem Burgler

Accountmanager Customer Support & IT bij Philips Health Systems

Op afstand gevolgd

Het uitgangspunt is simpel: het netwerk van patiëntmonitoren van een ziekenhuis wordt gekoppeld aan het centrale platform van Focal Point. Er vindt uitsluitend uitwisseling van technische data plaats; alle gegevens met betrekking tot de patiënten worden niet gebruikt. Zo kan de technische staat van de apparatuur op afstand worden gevolgd en geanalyseerd. Als er iets technisch mis dreigt te gaan, wordt er een waarschuwing gegeven. Er kan dan tijdig ingegrepen worden zodat het monitorensysteem blijft functioneren.

Patching service

Naast de technische staat houdt Focal Point tegelijkertijd de systeemveiligheid bij, dit verloopt via Philips OS patching service. Juist in de zorg is het immers belangrijk om netwerken te beschermen tegen bedreigingen van buitenaf, zoals computervirussen – de pogingen van onbevoegden om toegang te krijgen tot gesloten netwerken worden steeds geraffineerder. Is er een Windows software patch gevalideerd en beschikbaar, dan wordt dat automatisch klaargezet voor installatie. Zo heeft het netwerk altijd de meest up-to-date bescherming, voor optimale (data) veiligheid.

Remote enablement

Automatische alerts

Door deze manier van werken ontzorgt Focal Point de medisch-technische afdeling. Technische alerts worden automatisch gegenereerd en verstuurd naar het emailadres van de medische techniek. Daardoor ondervinden de zorgprofessionals die dagelijks met de monitoren werken minder hinder van storingen. Het netwerk van monitoren wordt nauwkeurig in kaart gebracht en bijgehouden zodat altijd precies duidelijk is waar welke monitor staat, wat de status is en alle technische details van dit apparaat bekend zijn. Er kan zo efficiënter worden gewerkt, zowel bij medische techniek als in de patiëntzorg. Aangezien ook in de zorg tijd geld is, kunnen zo kostenbesparingen worden gerealiseerd. Maar het allerbelangrijkste voordeel van Focal Point ligt natuurlijk in de baat voor patiënten bij het optimaal functioneren van de monitoren. 

Focal Point

Basis voor de toekomst

De eerste geïnstalleerde projecten met Focal Point draaien al in Nederland, bij het Martini Ziekenhuis en bij het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Eind oktober wordt Focal Point op contractbasis beschikbaar voor alle instellingen. Hoe meer ziekenhuizen meedraaien op het platform, hoe meer technische data verzameld wordt en hoe nauwkeuriger voorspellend correctief onderhoud wordt. Bovendien kan dit model van beheer op afstand gemakkelijk worden uitgebreid met nieuwe toepassingen. Focal Point legt zo de basis voor nog efficiëntere zorg, nu en in de toekomst.

PerformanceBridge Focal Point

Neem contact met ons op voor meer informatie over PerformanceBridge Focal Point.

1
Selecteer je interessegebied
2
Contactgegevens

We gaan graag met je in gesprek.

Hoe kunnen we je helpen?

1
2
Contactgegevens

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit the Philips USA website.

Ik begrijp het

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit the Philips USA website.

Ik begrijp het

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.