Medisch Perspectief

Erasmus MC: "Philips PACS/VNA doorbreekt silo's en verbetert workflows"

Het Erasmus MC maakt als een van de eerste ziekenhuizen ter wereld gebruik van het nieuwe enterprise imaging platform van Philips.

We willen u graag informeren en inspireren, dus meld u aan en wij houden u op de hoogte van de laatste Medisch Perspectief artikelen.

Het Erasmus MC maakt als een van de eerste ziekenhuizen ter wereld gebruik van het nieuwe enterprise imaging platform van Philips. Hierdoor hebben afdelingen door de gehele organisatie toegang tot klinische beeldvorming en gerelateerde processen. Bekijk de video.
 

"De rol van radiologie is steeds meer geconsolideerd en speelt nu een sleutelrol in de gezondheidszorg", zegt Gabriel Krestin, afdelingshoofd Radiologie van het Erasmus MC. "We zien dat data enorm van belang zijn vandaag de dag. We vertrouwen op data en op de integratie van verschillende data om de juiste diagnose te kunnen stellen, om clinici te adviseren over de juiste behandeling."

Clock Blue S Image

Gemiddelde leestijd: 
2-3 minutes

Meerdere uitdagingen tegelijk overwinnen

Dankzij PACS/VNA kan het ziekenhuis efficiënter werken en silo's doorbreken. In deze video is te zien hoe Erasmus MC en Philips samenwerken om verschillende uitdagingen te overwinnen:

Erasmus_MC_V4

Simon Vermeer, CIO van het Erasmus MC: "We proberen ons IT-landschap te integreren en te consolideren. Dat is hard nodig, want IT-landschappen in ziekenhuizen zijn over het algemeen vrij complex en groot, zeker in een universitair medisch ziekenhuis als het Erasmus Medisch Centrum."
 

"Daarnaast proberen we in onze omgeving ook verbinding te maken met externe partners, zorgverleners, maar ook met patiënten. Met het Philips-platform hebben we echt het platform neergezet dat ons helpt om silo's te overwinnen. Ik vind het een mooie geïntegreerde oplossing die geïntegreerde processen ondersteunt."
  

 

Een visie voor de toekomst

Zowel Philips als het Erasmus MC hadden hetzelfde doel voor ogen, waardoor de samenwerking soepel verliep, aldus Jan-Jaap Visser, CMIO en radioloog bij het Erasmus MC partijen: "Om AI-toepassingen in de toekomst te kunnen gebruiken - en dat willen we zeker doen - hebben we klinische validatie nodig, maar ook naadloze integratie en workflow."

Met het Philips-platform hebben we echt het platform neergezet dat ons helpt om silo's te overwinnen. Ik vind het een mooie geïntegreerde oplossing die geïntegreerde processen ondersteunt.”

Simon Vermeer

CIO, Erasmus MC

Meer informatie?

Meer informatie over het Philips platform of andere Enterprise oplossingen van Philips? Laat uw gegevens achter in het formulier en wij nemen contact met u op.

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van gezondheidszorg? Meld u gratis aan voor de Medisch Perspectief nieuwsbrief.

Contactinformatie

* Dit veld is verplicht

*

Contact details

*
*
*

Bedrijfsgegevens

*
*
*

*

Contactinformatie

* Dit veld is verplicht

*
*
*
*
*
*
*
*
*

Door uw reden voor contact op te geven, kunnen wij u beter van dienst zijn.

We work with partners and distributors who may contact you about this Philips product on our behalf.

*
*

Final CEE consent

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.