Sept 20, 2021 door Rob de Bie
Leestijd: 3 - 5 minuten

Anticiperen of acuut reageren: de toekomst van intensive care

Anticiperen of acuut reageren

Hoe kan voortijdig ingrijpen de zorg verbeteren? Rob de Bie, werkzaam als Accountmanager Monitoring and Analytics & Therapeutic Care, deelt in dit artikel hoe we artsen en verpleegkundigen steeds betere tools kunnen geven om vooruit te kijken en te voorspellen hoe de conditie van een patiënt zich zal ontwikkelen.


Weten wat er in de toekomst zal plaatsvinden – soms zou dat heel erg handig zijn. Om het winnende staatslot te kunnen kopen, bijvoorbeeld, of een verkeersongeval te voorkomen. Ook in de zorg is kennis over wat er gaat gebeuren van grote waarde, vooral voor de zorg van patiënten op de intensive care. Als een verpleegkundige of arts voortijdig zou weten dat de situatie van een patiënt gaat verslechteren, dan zou men al daarop kunnen anticiperen. Dat kan leiden tot betere uitkomsten voor de patiënt en maakt het mogelijk om nog efficiënter te werken.


Meerdere parameters

Gelukkig kán dat ook. Nieuwe medische inzichten, bijvoorbeeld op het gebied van hemodynamiek en sepsis, en innovatie in technologie, zoals het gebruik van slimme algoritmes, stellen ons in staat om steeds nauwkeuriger voorspellingen te doen. Dat heeft bij Philips geleid tot de ontwikkeling van Advanced Event Surveillance. In dit systeem worden verschillende parameters, zoals bijvoorbeeld bloeddruk en hartfrequentie, gecombineerd en gemonitord om betere beslissingen te kunnen nemen met betrekking tot patiëntzorg. Bewakingsmonitoren geven veelal pas een melding als de individuele parameters buiten een bepaalde bandbreedte komen. Doordat Advanced Event Surveillance naar meerdere parameters tegelijk kijkt, kan een verslechtering eerder worden gedetecteerd – ook als de afzonderlijk gemeten waarden nog niet de drempelwaarde hebben bereikt. Dat stelt verpleegkundigen en artsen in staat om vroegtijdig in te grijpen, met alle voordelen van dien.

Met behulp van meer non-invasieve metingen en data integratie uit andere bronnen zien wij mogelijkheden om een veelomvattend clinical decision support tool te ontwikkelen, om betere uitkomsten voor de patiënt te bereiken."

Rob de Bie

Accountmanager Monitoring and Analytics & Therapeutic Care

Minder acuut

Advanced Event Surveillance bewijst al zijn waarde in de praktijk. En daar blijft het, als het aan Philips ligt, niet bij. Met behulp van meer non-invasieve metingen en data integratie uit andere bronnen zien wij mogelijkheden om een veelomvattend clinical decision support tool te ontwikkelen. Om betere uitkomsten voor de patiënt te bereiken, uiteraard. Maar ook om de workflow voor verpleegkundigen en artsen te optimaliseren, omdat ze niet langer heel acuut hoeven te reageren. Je kunt het vergelijken met de matrixborden langs de weg: het maakt een groot verschil of je van tevoren geïnformeerd wordt om je snelheid stapsgewijs te matigen of met een snelheid van 120 km plotseling met stilstaand verkeer wordt geconfronteerd.

 

Neem vrijblijvend contact op

Voorkomen is altijd beter dan genezen, dat staat vast. Innovatie in medische kennis én technologie zijn nodig om ontwikkelingen daarin te versnellen. We zien uit naar de kennisuitwisseling tussen vakspecialisten, met nieuwe inzichten in de diagnostiek en behandeling van ernstig zieke patiënten tot gevolg. Neem vrijblijvend contact op met Philips om verder in gesprek te gaan over onze visie of om meer te leren over onze Advanced Event Surveillance oplossing.

Deel dit artikel

Schrijf je in en blijf op de hoogte van Philips

Anticiperen of acuut reageren

Rob de Bie

Accountmanager Monitoring and Analytics & Therapeutic Care

Dynamische zorg vraagt om dynamische oplossingen


Dynamische zorg vraagt om dynamische oplossingen

We gaan graag met je in gesprek.

Hoe kunnen we je helpen?

1
Selecteer je interessegebied
2
Contactgegevens

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.