"De spectrale technologie geeft ons meer duidelijkheid en meer zekerheid van bij het eerste onderzoek."
Professor Emmanuel Coche
UCL Saint-Luc Brussel
“We mogen ook niet vergeten dat de CT-scanner vaak als eerste onderzoek wordt gebruikt, om de toestand van de patiënt te beoordelen en een triage te doen tussen verschillende patiënten die dringende hulp nodig hebben”, legt de prof uit. “De spectrale technologie geeft ons meer duidelijkheid en meer zekerheid vanaf het eerste onderzoek, om vervolgens de juiste keuzes te maken. We krijgen dus een efficiëntere gezondheidszorg.”
Een belangrijk gegeven voor de patiënt is tevens dat de spectrale beelden gemaakt worden met dezelfde stralingsdosis als een klassieke CT-scan. Emmanuel Coche: “We blijven voorzichtig omspringen met röntgenstralen, vanuit een bezorgdheid voor de gevolgen op lange termijn. Het is onze bewuste keuze om steeds met de kleinst mogelijke dosis te werken. En daarom is het mooi meegenomen dat we voor de spectrale technologie geen hogere stralingsdosis nodig hebben.”
Professor Leiner gelooft dat spectrale technologie ook zal bijdragen aan een betere behandeling van kanker.
Onlangs presenteerde Philips de resultaten van de CT-scan van de staartwervels van de 66 miljoen jaren oude T. rex Trix. Philips bood museum Naturalis aan om één van 's werelds meest complete en best gepreserveerde T. rexen te scannen met behulp van de laatste innovatie op beeldvormingsgebied. Het doel van het onderzoek was vast te stellen hoe de IQon scanner de staartwervels van het T. rex-fossiel in beeld brengt in vergelijking met conventionele CT-technologie.
Lees het artikel over de bijzondere samenwerking tussen Philips en Naturalis.
You are about to visit a Philips global content page
You are about to visit the Philips USA website.
You are about to visit a Philips global content page
You are about to visit the Philips USA website.