Information management Security

De noodzaak van beveiliging van klinische systemen en medische apparaten

Het gebruik van klinische systemen en medische apparaten vergt beveiligingsmaatregelen  

 

Tegenwoordig zijn veel medische apparaten eigenlijk speciale computers, die inmiddels in de meeste IT-netwerken in de gezondheidszorg een centrale positie innemen. Daarbij moet rekening worden gehouden met allerlei richtlijnen, bijvoorbeeld voor zinvol gebruik. Bovendien willen artsen vanaf diverse apparaten en locaties toegang hebben tot patiëntgegevens.
 

IT-professionals in de gezondheidszorg worden dan ook geconfronteerd met steeds meer uitdagingen. Zo hebben ze te maken met de eisen op het gebied van patiëntveiligheid, moeten artsen eenvoudig toegang kunnen krijgen tot informatie en beelden, en moet de medische apparatuur goed worden beveiligd.
 

De belangrijkste vragen zijn onder meer:

  1. Hoe kunnen we de beveiliging van medische apparatuur garanderen als zorgverleners op een groot aantal (mobiele) apparaten toegang krijgen tot patiëntgegevens en -beelden?
  2. Wat zijn de meest waarschijnlijke bronnen van cyberaanvallen en wat zijn de grootste risico's voor gegevens? En hoe kunnen we ons daartegen beschermen?
  3. Kunnen we voldoen aan onze doelstellingen voor het verlagen van de operationele kosten door 'one-offs' in de architectuur van onze organisatie te beperken bij de verbinding met gereguleerde medische apparaten?
  4. Hoe kunnen we onze apparatuur- en systeemleveranciers en hun positie beoordelen als fabrikanten verschillende best practices op het gebied van beveiliging hanteren?
  5. Hoe voldoen we aan de eisen in IEC 80001-1 met betrekking tot de effectiviteit en beveiliging van gegevens en systemen voor onze medische netwerkapparaten? Dit kan ook verwijzen naar de mobiliteitspagina.

 

Ontdek hoe wij u kunnen helpen om gemakkelijk en veilig systemen, apparaten en mensen met elkaar te verbinden.

beveiliging van medische apparatuur

 

 

Ziekenhuizen en andere zorginstellingen hebben meestal

300% tot 400% meer

medische apparatuur dan IT-apparaten.¹  

*

Contactinformatie

* Dit veld is verplicht

*
*
*
*
*
*
*
*
*

Door uw reden voor contact op te geven, kunnen wij u beter van dienst zijn.

We work with partners and distributors who may contact you about this Philips product on our behalf.

*
*

Final CEE consent

Veiligheid vanaf het begin


Fabrikanten moeten er van begin af aan voor zorgen dat veiligheid en privacy centraal staan. Onlangs stelde de FDA dat fabrikanten van medische apparatuur en medische instellingen beveiligingen moeten inbouwen om cyberaanvallen tegen te gaan. Dit betekent dat er goed ontworpen beveiligingsprogramma's nodig zijn, die een aantal fundamentele elementen moeten bevatten

 

beveiligingsprogramma's medische apparaten

 

Voldoen de beveiligingsprogramma's van uw leverancier aan de zeven vereisten?

Onze aanpak bevat al deze fundamentele elementen en begint met een solide strategie, beheer en beleid. Ook zijn voortdurende bijscholing en training nodig, evenals audits en evaluaties.

Tijdens onze productontwikkeling voeren we gedetailleerde risico-evaluaties uit en testen we de kwetsbaarheid in een nabootsing van uw omgeving. Omdat er steeds nieuwe en gevaarlijkere bedreigingen de kop opsteken, houden we u up-to-date met programma's voor gebeurtenisbeheer, meetwaarden, bewaking en communicatie.

1 Medical Device Security, HIMSS.org

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.