1
Producten

Tarte tatin

Tarte tartin

Porties 2, Voorbereidingstijd 15 m, Bereidingstijd: 25 m

Ingrediënten

  • 60 g koude boter, in dunne plakjes
  • 1 eidooier
  • 100 g bloem
  • 1 grote, stevige appel (Elstar, Jonagold)
  • 30 g suiker
  • kleine ronde en dichte taartvorm, doorsnede 15 cm

Bereiding

  • Snijd 25 g van de boterplakjes in stukjes en meng ze met de eidooier door de bloem. Voeg eventueel een paar druppels water toe en kneed het mengsel door tot een deegbal.
  • Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap van 15 cm.
  • Verwarm de Airfryer voor op 200 °C.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in 12 partjes.
  • Leg de rest van de plakjes boter in het vormpje en strooi de suiker erover. Leg de appelpartjes er in een bloemvorm op.
  • Dek het geheel af met het deeg en druk dit langs de rand in de vorm naar beneden.
  • Zet het vormpje in het mandje en schuif dit in de Airfryer. Stel de tijd in op 25 minuten en bak de tarte tatin gaar. Leg direct na het bakken een bord op de vorm en keer ze samen. Laat de tarte tatin op het bord glijden. Serveer de tarte tatin warm of lauwwarm in punten met roomijs of vanillesaus.
Tarte tartin