1
Producten

Pittige linzensoep met spinazie

Pittige linzensoep met spinazie

Linzen nemen alle smaken op die u in de soep stopt. Deze soep is licht, maar toch stevig en vegetarisch; een prima maaltijdsoep.

Porties 4, Voorbereidingstijd 0 m, Bereidingstijd: 23 m

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook20
  • 20 g verse gember100
  • 100 g wortels100
  • 100 g bleekselderij100
  • 100 g kerstomaatjes2
  • 2 rode pepers150
  • 150 g rode linzen730
  • 730 ml groentebouillon
  • peper en zout naar smaak200
  • 200 g verse spinazie en natuurlijke yoghurt, om te garneren

Bereiding

  • Pel de knoflook, schil de gember en hak beide fijn. Snijd de wortel en bleekselderij in blokjes van 1 cm. Snijd de kerstomaatjes in vieren. Verwijder de zaadlijsten uit de rode pepers en hak ze fijn.
  • Doe alle ingrediënten behalve de spinazie en de yoghurt in de SoupMaker, sluit het deksel en kies het boerensoepprogramma.
  • Open het deksel als de soep klaar is, roer de spinazie erdoor en wacht 30 seconden.
  • Serveer in kommen of diepe borden, met een schepje yoghurt in het midden.
Pittige linzensoep met spinazie