1
Producten

Mini Quichepuntjes

Mini quichepuntjes

Porties 9, Voorbereidingstijd 10 m, Bereidingstijd: 24 m

Ingrediënten

  • 100 g kant-en-klaar (diepvries of gekoeld) taartdeeg (pate brisee)
  • ½ eetlepel olie
  • 1 ei
  • 3 eetlepels slagroom
  • 40 g geraspte kaas
  • versgemalen peper
  • vulling naar keuze
  • 2 kleine taartvormpjes van 10 cm

Bereiding

  • Verwarm de airfryer voor op 200 °C.
  • Snijd uit het deeg 2 rondjes van 15 cm. Vet de vormpjes dun in met olie en bekleed ze met de rondjes deeg. Druk het deeg aan de rand goed aan.
  • Klop het ei los met de room en kaas en voeg wat zout en peper naar smaak toe. Schenk dit in de vormpjes en leg de vulling erin.
  • Zet een vormpje in het mandje en schuif het mandje in de airfryer. Stel de tijd in op 12 minuten. Bak de quiche goudbruin en gaar. Bak het andere taartje op dezelfde manier.
  • Neem de taartjes uit de vormpjes en snijd elk taartje in 6 puntjes. Serveer de quichepuntjes warm of lauwwarm.
  • Variaties: - Champignonpuntjes; Bak 125 g champignons in plakjes met 1 teen geperste knoflook en 1 theelepel paprikapoeder in 1 eetlepel olijfolie op hoog vuur bruin. Verdeel de champignons over de taartjes. - Broccoli-hampuntjes; Kook 50 g heel kleine broccoliroosjes beetgaar en verdeel ze met 50 g ham in reepjes over de taartjes.
Mini quichepuntjes