1
Producten

Kersenclafoutis

Kersenclafoutis

Een clafoutis is een Frans gebak van kersen, dat als nagerecht wordt gegeten. Het wordt gemaakt met kersen, die worden overgoten met een beslag van eieren. Heerlijk uit de Airfryer!

Porties 4, Voorbereidingstijd 15 m, Bereidingstijd: 25 m

Ingrediënten

  • 200 g verse kersen of 1 pot kersen heel goed uitgelekt
  • 2-3 eetlepels creme de cassis of wodka
  • 50 g bloem
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 ei
  • 125 ml zure room
  • 10 g boter
  • poedersuiker
  • kleine lage taartvorm van 15 cm

Bereiding

  • Ontpit de kersen en meng ze in een kom met de kirsch of crème de cassis.
  • Verwarm de Airfryer voor op 175 °C
  • Roer in een andere kom de bloem met de suiker, een snufje zout, het ei en de zure room tot een glad en dik beslag. Voeg eventueel een scheutje water toe.
  • Vet de taartvorm in en schep het beslag erin. Verdeel de kersen erover en leg de rest van de boter er in kleine klontjes op.
  • Zet de vorm in het mandje en schuif dit in de Airfryer. Stel de tijd in op 25 minuten. Bak de clafoutis goudbruin en gaar.
  • Bestuif de clafoutis direct na het bakken dik met poedersuiker. Serveer de clafoutis lauwwarm in punten.
Kersenclafoutis