1
Producten

Kaasfondue met gegrilde champignons

Kaasfondue met gegrilde champignons

Samen genieten van een verrukkelijk maal

Porties 4, Bereidingstijd: 25 m

Ingrediënten

  • 250 g champignons, gehalveerd
  • 1-2 eetlepels olijfolie
  • versgemalen zwarte peper
  • 300 g Goudse kaas, zonder korst
  • 300 g cheddar, zonder korst
  • 500 ml droge witte wijn
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 eetlepels wodka of gin
  • 1 lente-uitje, in ringetjes
  • 200 g rauwe bloemkool- of broccoliroosjes
  • 8 geroosterde boterhammen, in reepjes
  • - grillpan
  • - houten satéprikkers
  • - keukenmachine met rasp

Bereiding

  • Bestrijk de champignons licht met olie. Verhit de grillpan en rooster de champignons 2-3 minuten, breng op smaak met zout en peper en rijg aan elke satéprikker enkele champignons.
  • Plaats de rasp in de keukenmachine en rasp de kaas. Verwarm de wijn in een pan met dikke bodem en voeg de kaas er in porties aan toe. Wacht tot een portie kaas helemaal is gesmolten voordat u een nieuwe portie toevoegt.
  • Meng de maïzena met het citroensap en voeg toe aan de kaasfondue. Blijf roeren totdat de fondue langzaam dikker wordt. Voeg naar smaak wodka en lente-ui toe en houd de pan warm op een rechaud.
  • Doop de champignons, de bloemkoolroosjes en de reepjes geroosterd brood aan tafel in de kaasfondue.
  • 25 minuten bereidingstijd
Kaasfondue met gegrilde champignons

Deel dit recept