1
Producten

Hongaarse rundergoulash

Hongaarse rundergoulash

Voeg uw lekkere ingrediënten toe en laat de HomeCooker zijn ding doen – zonder meer het wachten waard!

Porties 5 p, Voorbereidingstijd 15 m, Bereidingstijd: 115 m

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 rode uien, gepeld en in ringen
  • 2 verse rode pepers, ontdaan van zaden en fijngehakt
  • 2 theelepels gerookte zoete paprikapoeder
  • 2 theelepels gemalen karwijzaadjes
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 800 g runderstoofvlees, in blokjes
  • 2 rode paprika’s, ontdaan van zaadjes en gesneden
  • 150 g rode paprika (pot), uitgelekt en grof gehakt
  • 1 blik pruimtomaten (400 g)
  • 800 ml runderbouillon, bij voorkeur biologisch
  • 4 eetlepels rode wijnazijn
  • 250 g basmatirijst
  • 1 bosje verse platte peterselie
  • rasp van 1 citroen
  • 4 eetlepels zure room

Bereiding

  • Controleer of het roerhulpstuk in de pan is geplaatst en stel de temperatuur in op 175 °C. Doe de olijfolie, uien, rode peper, paprikapoeder en karwijzaadjes met wat peper en zout in de hete pan. Stel de timer in op 20 minuten.
  • Voeg het rundvlees, alle paprika’s en de tomaten toe, giet de bouillon en azijn erbij en breng de goulash aan de kook. Verlaag vervolgens de temperatuur tot 130 °C, plaats het deksel op de pan en stel de timer in op 90 minuten. Haal dan het deksel eraf en stel de timer in op nog eens 90 minuten. Stel de timer daarna in op nog eens 30 minuten.
  • Als er nog ongeveer 15 minuten op de timer staat, kookt u de rijst in een grote pan water met een beetje zout volgens de instructies op de verpakking. Giet af in een vergiet en laat de rijst droogstomen. Hak de blaadjes van de peterselie fijn en strooi over de rijst.
  • Zet de HomeCooker uit en verwijder voorzichtig het roerhulpstuk. Meng het grootste deel van de gehakte peterselie en de citroenrasp door de goulash en breng op smaak met peper en zout. Serveer met de rijst en zure room.
Hongaarse rundergoulash