1
Producten

Grote garnalen in ham met paprikadip

Grote garnalen in ham met paprikadip

Hapje – 10 stuks

Porties p, Voorbereidingstijd 15 m, Bereidingstijd: 13 m

Ingrediënten

  • 1 grote rode paprika, gehalveerd
  • 10 (diepvries) grote garnalen, ontdooid
  • 5 plakjes rauwe ham
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 grote teen knoflook, geperst
  • ½ eetlepel paprikapoeder
  • versgemalen zwarte peper
  • tapasprikkers

Bereiding

  • Verwarm de AirFryer voor op 220 °C. Leg de paprika in het mandje en schuif dit in de AirFryer. Stel de tijd in op 10 minuten. Rooster de paprika tot het vel zwart geblakerd is. Leg de paprika in een kom en dek deze af met een deksel of huishoudfolie. Laat de paprika zo 15 minuten liggen.
  • Pel de garnalen, snijd ze aan de rugkant in en verwijder het zwarte draadje. Halveer de plakjes ham in de lengte en wikkel elke garnaal in een plakje ham.
  • Bestrijk de pakketjes dun met olijfolie en leg ze in het mandje. Schuif het mandje in de AirFryer en stel de tijd in op 3 minuten. Bak de garnalen knapperig en net gaar.
  • Trek intussen het vel van de paprikahelften, verwijder de zaadjes en snijd de paprika in stukken. Pureer de paprika in de blender met de knoflook, paprikapoeder en olijfolie. Doe de saus over in een schaaltje en voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Serveer de garnalen in ham op een schaal met tapasprikkers en zet het schaaltje met paprikadip erbij.
Grote garnalen in ham met paprikadip