1
Producten

Feestelijke kujulpan

Feestelijke kujulpan

Maak uw eigen pannenkoekjes!

Porties 1, Bereidingstijd: 55 m

Ingrediënten

  • 200 g bloem
  • 4 eieren, eiwit en dooier gescheiden
  • 400 ml water
  • 4-5 eetlepels olie
  • 150 g bieflapjes, in dunne reepjes
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2-3 eetlepels sesamolie
  • 1-2 eetlepels sesamzaad, geroosterd
  • 150 g kipfilet, in dunne reepjes
  • 150 g garnalen, gekookt en gepeld
  • ½ theelepel suiker
  • 1 lente-uitje, in ringetjes
  • 6 shiitakes, in plakjes
  • 1 Japanse komkommer, zaadjes verwijderd
  • 150 g wortels
  • 150 g groene paprika

Bereiding

  • Meng de bloem, een snufje zout en 2 eidooiers in de keukenmachine met het hakmes. Voeg het water toe.
  • Laat het beslag even rusten en bak daarna 12-16 pannenkoekjes. Snijd de randen indien gewenst netjes bij. De pannenkoekjes moeten heel dun zijn, doe niet meer dan een lepel beslag in de koekenpan.
  • Bak in een andere koekenpan de rest van de eidooiers (voeg zout naar smaak toe) en vervolgens de eiwitten (voeg ook hier zout naar smaak toe). Snijd het gebakken ei in dunne reepjes.
  • Verhit een beetje olie in de wok en roerbak de bieflapreepjes, gekruid met sojasaus en sesamolie. Verhit opnieuw een beetje olie in de wok en roerbak de kipreepjes, gekruid met sesamzaad, sesamolie en zout. Snijd de garnalen in dunne reepjes en meng ze met zout, suiker en azijn.
  • Doe dit ook met de shiitakes en kruid met sojasaus en sesamolie. Rasp de komkommer, wortels en groene paprika met de raspschijf in de keukenmachine en bestrooi met zout. Druk het vocht eruit. Bak elke groente apart in de wok met enkele druppels sesamolie en breng op smaak met zout.
  • Leg de pannenkoekjes in het midden van een grote schaal en schik de diverse soorten vulling rondom de pannenkoekjes. Misschien hebt u meerdere schalen nodig. Iedereen kan zijn of haar pannenkoekje naar wens vullen. Serveer met sojasaus.
  • 55 minuten bereidingstijd
Feestelijke kujulpan