1
Producten

Brownies

Brownies

Porties 9, Voorbereidingstijd 20 m, Bereidingstijd: 30 m

Ingrediënten

  • 200 g boter
  • 100 g pure chocola
  • 100 g witte chocolade
  • 4 kleine eieren
  • 200 g suiker
  • 2 eetlepels vanille-extract
  • 100 g bloem
  • 150 g pecannoten, grofgehakt
  • 1 bakblik 20 x 20 cm, ingevet

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de helft van de boter samen met de pure chocolade smelten in een pan met dikke bodem en laat de witte chocolade smelten in een andere pan met de rest van de boter. Laat dit alles afkoelen.
  • Klop de eieren, suiker en vanille kort met een mixer. Verdeel de bloem in 2 porties en voeg aan beide porties een snufje zout toe.
  • Klop de helft van het ei-suikermengsel door de pure chocolade. Voeg daarna de helft van de bloem en de helft van de noten toe en meng dit door elkaar. Doe hetzelfde met de witte chocolade.
  • Giet het witte browniemengsel aan de ene kant van het bakblik en het donkere browniemengsel aan de andere kant. Meng de twee kleuren gedeeltelijk door elkaar met een spatel, zodat er een mooi, gekruld patroon ontstaat. Bak de brownies 30 minuten in de oven tot de bovenkant droog aanvoelt.
Brownies