1
Producten

Aardappelkroketjes met Parmezaanse kaas

Aardappelkroketjes met Parmezaan

Bijgerecht – 4 personen

Porties 4 p, Voorbereidingstijd 30 m, Bereidingstijd: 8 m

Ingrediënten

  • 300 g kruimige aardappelen, geschild en in blokjes
  • 1 eidooier
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 eetlepels bloem
  • versgemalen peper
  • nootmuskaat
  • 50 g paneermeel

Bereiding

  • Kook de aardappelblokjes in een pan met een laag kokend water met wat zout in 15 minuten gaar. Giet de aardappelen af en stamp ze met een pureestamper fijn. Of maak ze fijn met een pureeknijper. Laat de puree iets afkoelen.
  • Meng de eidooier, kaas, bloem en bieslook door de gepureerde aardappel en roer alles tot een stevige puree. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • Verwarm de AirFryer voor op 200 °C. Meng de olie door het paneermeel en blijf roeren tot het mengsel weer los en kruimelig is.
  • Vorm de aardappelpuree tot 12 kroketjes en rol deze door het paneermeel tot ze rondom bedekt zijn.
  • Leg 6 kroketjes in het mandje en schuif dit in de AirFryer. Stel de tijd in op 4 minuten en bak de aardappelkroketjes knapperig bruin. Bak daarna de rest van de aardappelkroketjes.
Aardappelkroketjes met Parmezaan