1
PSV gaat als eerste professionele voetbalclub Philips Lumify gebruiken

PSV gaat als eerste professionele voetbalclub Philips Lumify gebruiken

 

 

 

 

 

.
mexicaanse en nederlandse winnaars supporten psv

PSV gaat als eerste professionele voetbalclub Philips Lumify gebruiken

 

Door middel van een mobiele echografieoplossing Philips Lumify kan de arts van PSV direct een echo maken en de ernst van een eventuele blessure vaststellen.

 

Hoe ernstig is het? Dat is de vraag die we ons allemaal stellen als een speler geblesseerd raakt. Vaak moet hij dan nader onderzocht worden en duurt het bij een blessure van een PSV-speler gemiddeld twaalf uur voordat er daadwerkelijk en echo is gemaakt en een diagnose gesteld kan worden. Dat is mentaal zwaar voor een speler en lastig voor de planning van de trainer. Is de speler voor de volgende training beschikbaar? Kan hij in de naderende wedstrijd opgesteld worden? Iedere vorm van onduidelijkheid heeft gevolgen voor de planning van de coach. Bovendien kan er pas na de diagnose een behandelplan worden opgesteld en trainingen ingepland. Met Philips Lumify, een mobiele echografie-oplossing voor tablets en smartphones, kan direct een eerste diagnose gesteld worden. Wij zijn heel trots dat PSV als eerste professionele voetbalclub ter wereld de Philips Lumify in gaat zetten voor de diagnose van blessures en acute zorg bij hun spelers.

Met de mobiele echografie-oplossing voor tablets/ smartphones* kan de arts van PSV vanaf nu direct en overal waar nodig een echo maken en een eerste diagnose stellen bij vermeende blessures. “De Lumify is een geweldig apparaat voor ons werk”, zegt de medisch manager van PSV, Wart van Zoest. “We kunnen nu veel sneller kijken wat de blessure inhoudt en alle betrokkenen kunnen veel vlugger handelen. En dat kunnen we overal doen. Op ons trainingscomplex, in de catacomben van een stadion of in een hotel in het buitenland.”

De lancering van deze innovatie is een prachtig voorbeeld van het innovatiepartnerschap wat we samen met PSV hebben. PSV wil de spelers snel weer beter maken, zodat ze terug op het veld kunnen en Philips heeft als missie om het leven van mensen te verbeteren. Het is dan ook mooi om te zien hoe dit product door de medische staf van PSV omarmd wordt en we een bijdrage kunnen leveren aan een sneller hersel van onze PSV-helden!

 

Kijk hier voor meer informatie over Philips Lumify.

Artikel delen

Terug naar boven

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.