Het belang van reiniging

De meeste mensen reinigen hun gezicht twee keer per dag, maar wanneer is het nou echt goed schoon? Ontdek waarom het belangrijk is om uw gezicht goed te reinigen - en ontdek een innovatieve manier om dit grondig te doen.

De voordelen van reinigen

Make-up, vuil, verontreinigingen en dode huidcellen hopen zich dagelijks op uw huid op en vormen een vieze, vettige laag die de poriën kan verstoppen en uw huid dof kan maken. Onder het vuil kunnen eenvoudig puistjes en mee-eters ontstaan. Ook kan de vuile laag ervoor zorgen dat de actieve ingrediënten van huidverzorgingsproducten niet goed in uw huid kunnen doordringen. Het is belangrijk om de laag vuil elke dag te verwijderen, zodat de huid kan 'ademen' en voedende stoffen goed kan opnemen.
더럽고 죽은 세포가 피부 표면을 덮고 있습니다
Vuil en dode huidcellen bedekken het huidoppervlak
피부 모공이 막혀서 칙칙해지고 블랙헤드, 화이트헤드, 뾰루지 등이 생길 수 있습니다
De huidporiën kunnen verstopt raken, waardoor de huid dof wordt en er vlekken ontstaan

De rol van reinigers

Reinigen is de basis van een goede huidverzorging. De meeste reinigingsproducten bevatten actieve ingrediënten die vetten oplossen, waardoor vuil- en vetdeeltjes met water van de huid kunnen worden gespoeld. Bij een goede reiniging worden onzuiverheden van de huid verwijderd, zodat de huid zacht, soepel en stralend wordt en huidverzorgingsproducten goed worden opgenomen.
Make-up en vuil vormen een vettige laag op de huid
Reinigingsproducten bevatten actieve ingrediënten die zich met deze laag vermengen
De vuil- en vetdeeltjes worden omgezet in druppels die oplossen in water
Deze druppels kunnen met water worden weggespoeld

De nadelen van met de hand reinigen

Wanneer u uw gezicht met uw handen reinigt, kunnen dode huidcellen en make-upresten op uw huid achterblijven, waardoor een vettige laag ontstaat.
Gezichtshuid heeft een onregelmatige structuur en het oppervlak van uw vingers is te glad om het vuil uit de poriën te verwijderen.
Ook kunnen de gebieden rond de neus, lippen, ogen, haarlijn en hals gemakkelijk per ongeluk worden overgeslagen, waardoor daar vuil en bacteriën kunnen ophopen.
Een ander nadeel van het reinigen met de handen is dat, wanneer u te veel kracht uitoefent, u het reinigingsproduct mogelijk in de poriën drukt, waarna het zich met het vuil vermengt en u het er niet meer uit kunt spoelen.

Borstel uzelf mooi

Het gebruik van een reinigingsborstel biedt verschillende voordelen. Wanneer u uw gezicht dagelijks met een borstel reinigt, blijft de huid er fris, soepel en stralend uitzien. De bewegingen van de borstel zorgen ervoor dat er geen vuil in de poriën ophoopt. Zo worden vlekjes en een doffe huid voorkomen. Ook wordt de bloedsomloop gestimuleerd, zodat uw huid er stralend uitziet. Ten slotte worden uw favoriete huidverzorgingsproducten beter door de huid opgenomen nadat u de huid met een borstel hebt gereinigd.