1
Blauw lichttherapie

Ontdek de nieuwe psoriasis lichttherapie - behandeling voor thuis

Blue light a gentle therapy option

De nieuwe lichtbehandeling voor psoriasis met blauw licht

 

Blauw lichttherapie biedt een milde manier om milde tot matige psoriasis te behandelen. Er worden geen actieve ingrediënten, chemische stoffen of risicovolle ultraviolette straling gebruikt. Philips BlueControl reguleert de natuurlijke processen in uw lichaam terwil u ontspannen de therapie ervaart.

 

De positieve effecten van blauw LED-licht op de symptomen van plaque psoriasis zijn aangetoond. Tijdens klinische studies zagen patiënten gedurende een periode van 12 weken een significante verbetering van hun plaques. De meeste patiënten vonden Philips BlueControl zeer eenvoudig en comfortabel in gebruik.1

 

Wat is licht en hoe beïnvloedt blauw licht onze gezondheid?

 

Licht is elektromagnetische straling die zichtbaar is voor het menselijk oog. De straling heeft verschillende golflengtes en iedere golflengte wordt gezien als een andere kleur. Korte golflengtes worden gezien als blauw licht (~430-500 nanometer), iets langere golflengtes als groen (~520-565 nanometer) en nog langere golflengtes als rood (~625-740 nanometer).


Licht beïnvloedt de hormonale balans en het immuunsysteem en metabolisme. Maar niet elk licht is hetzelfde. Afhankelijk van de golflengte, concentratie en intensiteit kan licht een kamer opfleuren, aangename warmte verspreiden of zelfs worden gebruikt in medische toepassingen. Blauw licht is vrij van ultraviolette (UV) straling en is, zoals het wordt toegepast in Philips BlueControl, niet schadelijk voor de huid.

 

Lichtgevende dioden (Light Emitting Diodes, LED's) zijn zeer energiezuinige lichtbronnen. Ze worden al tientallen jaren gebruikt in het huishouden en in autolampen. Meer recent is de toepassing van blauw LED-licht in nieuwe, effectieve en milde medische behandelingen.


Wanneer blauw licht op de huid schijnt, reguleert dit diverse natuurlijke processen. In het geval van psoriasis onderdrukt blauw licht de activering van bepaalde immuuncellen, de dendritische cellen, wat ontsteking van de huid afremt en de symptomen van psoriasis vermindert. Behandeling met blauw licht vermindert ook de versnelde aanmaak van huidcellen, die kenmerkend is voor psoriasis.

How blue light affects our health

De nieuwe lichtbehandeling voor psoriasis als onderdeel van uw leven


De nieuwe lichtbehandeling voor psoriasis met blauw licht werkt het beste wanneer deze dagelijks wordt toegepast op elke plaque. Op basis van klinisch onderzoek is de aanbevolen behandelingsduur per plaque 30 minuten. Het apparaat schakelt automatisch uit na afloop van de behandeling. U hoeft de tijd dus niet in de gaten te houden. Dankzij de milde werking kan Philips BlueControl elke dag worden gebruikt voor de behandeling van meerdere psoriasisplaques.


Philips BlueControl is altijd en overal eenvoudig te gebruiken. Het apparaat kan comfortabel worden gedragen op armen en benen, inclusief de ellebogen en knieën. De speciaal ontworpen bevestigingsband is gemakkelijk verstelbaar en heeft een goede pasvorm. Philips BlueControl is zo handig dat bijna iedereen die het gebruikt zich aan het aanbevolen behandelingsschema houdt.1

 

Review Blue light therapy

Het is volkomen natuurlijk en vriendelijk voor de huid" 

 

Ik ben zo blij dat ik deze nieuwe lichtbehandeling voor psoriasis gevonden heb! Het stimuleert natuurlijke processen in de huid, dus ik hoef niet dagelijks chemicaliën te gebruiken. En het belangrijkste is natuurlijk dat het echt verlichting van symptomen geeft."

Het is zo'n schone behandeling - geen vet, geen rommel en zeer mild... Je loopt niet de risico's die gepaard gaan met ultraviolette straling. Het geeft mij de controle over de behandeling!"

Na vier weken kon ik echt verschil voelen en zien."

Onze nieuwe lichtbehandeling voor psoriasis te behandelen

1. Pfaff S et al. Prospective Randomized Long-Term Study on the Efficacy and Safety of UV-Free Blue Light for Treating Mild Psoriasis Vulgaris. Dermatology. 2015; 231: 24