Verzorging voor moeder en kind
Artikelen

Top 10 tips voor voeden

  1. Door je baby regelmatig borstvoeding geven wanneer hij/zij honger heeft past je melkproductie zich aan de behoeften van je baby aan. Hoe meer je baby drinkt, hoe meer melk je aanmaakt.
  2. De baby moet met wijd open mond aangelegd worden aan de borst. Hij/zij moet veel borstweefsel in zijn/haar mond nemen om goed en efficiënt te drinken, dus niet alleen de tepel.
  3. Borstvoeding zou niet pijnlijk moeten zijn als jij en je baby het op de juiste manier doen. Controleer de vorm van je tepel als de baby van de borst komt. De tepel moet rond zijn en er normaal uitzien, niet ‘afgeknepen’ of misvormd.
  4. Koude, groene koolbladeren werken verzachtend voor je harde, gezwollen borsten bij het toeschieten van de melk. Doe er na elke voeding een paar in je bh en houd ze zo’n half uur in.
  5. Laat je baby de eerste borst leegdrinken bij elke borstvoeding. Op die manier krijgt hij/zij elke keer zowel de dorstlessende voormelk als de meer voedzame achtermelk.
  6. Gemiddeld zal een baby die borstvoeding krijgt elke 2-4 uur willen drinken. Een voeding kan in het begin tussen de 10 minuten tot ruim een uur duren. Iedere moeder en baby zijn uniek en hebben hun eigen patroon voor het voeden.
  7. Accepteer de eerste weken alle hulp van de mensen om je heen, zodat jij je kunt richten op de borstvoeding en het zorgen voor je baby en jezelf.
  8. In de eerste maand kun je tegen buikkrampjes en buikwind je baby na het voeden rechtop tegen je schouder aan houden en over zijn/haar rug wrijven. Geef je baby zo vaak je wilt een rustgevende knuffel, want op deze leeftijd is het onmogelijk je baby te veel te verwennen.
  9. Tepelcrème met lanoline kan helpen bij het verzachten van je tepels in de eerste weken. Smeer maar een klein beetje op je tepel na het voeden.
  10. Tekenen dat je baby genoeg melk krijgt: als hij/zij tussen de voedingen rustig is, op regelmatige tijdstippen wakker wordt voor een voeding, gele vloeibare ontlasting en veel natte luiers heeft en gestaag zwaarder wordt.

 

De informatie in deze artikelen is uitsluitend bedoeld als algemeen advies en dient op geen enkele wijze ter vervanging van deskundig medisch advies. Als jij of je gezin of je kindje lijdt aan bepaalde symptomen of aandoeningen die ernstig of langdurig zijn, of als je specifiek medisch advies nodig hebt, neem dan contact op met een arts. Philips Avent kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor enige schade die voortvloeit uit het gebruik van de informatie die op deze website wordt verstrekt.

Download de uGrow-app van Philips Avent

Ontdek de uGrow-app


Begrijp gisteren. Geniet van vandaag. Weet wat er morgen komt.