Verzorging voor moeder en kind
Verzorging voor moeder en kind
Philips AVENT - Breastfeeding in public

Borstvoeding geven in het openbaar

Je bent er inmiddels wel aan gewend om je baby borstvoeding te geven, maar hoe moet dat als je op stap bent? Hier vind je enkele handige tips als je voor het eerst in het openbaar borstvoeding geeft.

Philips AVENT - Breastfeeding in public

Op stap

De deur uitgaan met je nieuwe baby kan een gigantische opgave lijken. Maar als je je thuis verstopt telkens wanneer je baby honger krijgt, voel je je waarschijnlijk nog meer gebonden en geïsoleerd. En dit is juist het moment waarop jullie samen leuke uitjes kunnen maken.

In de eerste plaats moet je niet vergeten dat de meeste jonge moeders hetzelfde hebben meegemaakt als jij en dat het volkomen normaal is om je baby borstvoeding te geven als je buitenshuis bent. Veel moeders vertellen dat vaak niemand in de gaten heeft dat je borstvoeding geeft, maar denken dat je je baby even knuffelt.

Waarom zou ik buitenshuis borstvoeding geven?

Borstvoeding geven als je op stap bent is gemakkelijk, hygiënisch en de meest natuurlijke en gezonde manier om je baby te voeden. Je mag trots zijn op wat je doet en je hoort bij het groeiende aantal moeders dat borstvoeding zichtbaar en geaccepteerd maakt. Het is tenslotte een essentieel onderdeel van het dagelijkse leven van je baby.

Waar kan ik het beste borstvoeding geven?

Het wordt steeds gemakkelijker om een rustig plekje te vinden om borstvoeding te geven in het openbaar. In tal van winkelcentra, warenhuizen, babywinkels en supermarkten vind je speciale voedingsruimten waar je borstvoeding kunt geven en je baby kunt verschonen.

Je op je gemak voelen

Misschien voel je je zekerder als je eerst thuis oefent, zonder kussens en op verschillende stoelen. Zoek kleding op de je gemakkelijk kunt losmaken of trek een voedingstopje aan.

Wanneer je er klaar voor bent om te proberen in het openbaar de borst te geven, zorg dan dat je een comfortabele stoel vindt. Als je denkt dat je je niet helemaal op je gemak voelt, ga dan met je rug naar de meeste mensen zitten in een restaurant of café. Een sjaal of katoenen omslagdoek kan helpen om minder opvallend te voeden. Bedek ontblote gedeelten ermee nadat je je baby hebt aangelegd.

Een goede tip is om drinkwater bij de hand te hebben: van borstvoeding krijg je dorst! Probeer ook te vermijden dat je vlak naast een warmtebron zit, dat verhoogt je lichaamstemperatuur.

De informatie in deze artikelen is uitsluitend bedoeld als algemeen advies en dient op geen enkele wijze ter vervanging van deskundig medisch advies. Als jij of je gezin of je kindje lijdt aan bepaalde symptomen of aandoeningen die ernstig of langdurig zijn, of als je specifiek medisch advies nodig hebt, neem dan contact op met een arts. Philips AVENT kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor enige schade die voortvloeit uit het gebruik van de informatie die op deze website wordt verstrekt.

Een handige e-mail in elke fase


Meld je aan voor e-mails van Philips Avent, boordevol tips en handige aanbiedingen in elke fase van je zwangerschap en de ontwikkeling van je baby.

 

Gratis aanmelden

Verwante producten

Verwante adviezen

Gezond eten als je borstvoeding geeft

Gezond eten als je borstvoeding geeft

Je kleintje vaste hapjes geven

Je kleintje vaste hapjes geven