Verzorging voor moeder en kind
Verzorging voor moeder en kind
Philips AVENT - Continuing to breastfeed

Doorgaan met borstvoeding

Als je zes maanden lang alleen borstvoeding hebt gegeven en je wilt ermee doorgaan, zul je merken dat je borsten en de melk veranderen.

Philips AVENT - Continuing to breastfeed

Van de eerste tot de zesde maand blijven je borsten even groot als je borstvoeding geeft, maar de hoeveelheid borstweefsel neemt tussen de zes en negen maanden aanzienlijk af, hoewel de melkproductie nauwelijks minder wordt.

Tegen de tijd dat je vijftien maanden melk produceert (lactatie), zijn je borsten weer even groot als voor je zwangerschap.

Naarmate je baby meer vaste hapjes gaat eten, daalt de behoefte aan moedermelk, waardoor je ook minder gaat produceren.

De borst leegdrinken

Je borsten hoeven niet helemaal leeggedronken te worden om de honger van de meeste baby's te stillen, maar leegdrinken wordt wel aangeraden om ontstekingen en verstopte melkklieren te voorkomen.

Voeden op vraag

Als je baby goed groeit, is het niet nodig een bepaalde borstvoedingsroutine te volgen. Je merkt vanzelf wanneer je baby honger heeft en of hij een of twee borsten nodig heeft.

De informatie in deze artikelen is uitsluitend bedoeld als algemeen advies en dient op geen enkele wijze ter vervanging van deskundig medisch advies. Als jij of je gezin of je kindje lijdt aan bepaalde symptomen of aandoeningen die ernstig of langdurig zijn, of als je specifiek medisch advies nodig hebt, neem dan contact op met een arts. Philips AVENT kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor enige schade die voortvloeit uit het gebruik van de informatie die op deze website wordt verstrekt.

Een handige e-mail in elke fase


Meld je aan voor e-mails van Philips Avent, boordevol tips en handige aanbiedingen in elke fase van je zwangerschap en de ontwikkeling van je baby.

 

Gratis aanmelden

Verwante producten

Verwante adviezen

Overstappen van borstvoeding op flesvoeding

Overstappen van borstvoeding op flesvoeding

De voordelen van borstvoeding

De voordelen van borstvoeding