Verzorging voor moeder en kind
Verzorging voor moeder en kind
Philips AVENT - Advice for Bottle feeding

Tips voor flesvoeding

Philips AVENT - Advice for bottle feeding

Houdingen bij flesvoeding

Net als bij borstvoeding zijn er bepaalde houdingen die prettiger zijn voor de baby bij de overgang naar flesvoeding.

De baby en de fles vasthouden

Zet je baby op schoot min of meer rechtop tegen je aan en zorg dat je oogcontact kunt maken. Leg zo nodig een kussen op je schoot om je baby iets hoger te houden.

  • Baby's vinden het voeden veel leuker als je glimlacht en tegen ze babbelt.
  • Houd de fles schuin, zodat de speen en de hals gevuld zijn met melk voordat je de speen voorzichtig in het mondje van je baby stopt. Zo krijgt je baby geen luchtbellen binnen, wat boertjes en winderigheid kan veroorzaken.
  • Als je baby tijdens de voeding onrustig wordt, kan er een boertje dwarszitten. Laat de baby rechtop zitten en wrijf over het ruggetje, dan komt het boertje meestal vanzelf.
  • Probeer er een gewoonte van te maken om halverwege de voeding en na de voeding je baby even te laten boeren. Dit kan spugen voorkomen.

Kanten afwisselen

Net als bij borstvoeding is het verstandig om de kant waar je je baby vasthoudt, af te wisselen. Zo kunnen de ogen en de nek van de baby zich ook gelijkmatiger ontwikkelen. Laat je baby halverwege de voeding even boeren en ga aan de andere kant verder met voeden. Als je dit vanaf het begin doet, kiest je baby niet zo gauw een favoriete kant.

Onder de arm of rugbyhouding

Voeden op je onderarm is een goede keuze als je bent bevallen met een keizersnede of als je een tweeling hebt gekregen. Je kunt een kussen op je schoot leggen om de baby te helpen ondersteunen.

De juiste speen kiezen

Het is belangrijk dat je een speen gebruikt met de juiste maat opening. Je kunt kiezen uit spenen met een langzame, gemiddelde of snelle toevloed.

  • Voor een pasgeboren baby gebruik je normaalgesproken een zachte, langzaam vloeiende speen.
  • Als je baby er lang over doet voordat de fles leeg is of halverwege de moed opgeeft, kan de opening te klein zijn en kun je beter een speen met een gemiddelde opening gebruiken.
  • Als je baby proest tijdens het drinken, is de opening in de speen mogelijk te groot.
  • Je kunt ook een speen proberen met een variabele opening, dan heb je een speen waarmee je zowel langzaam, gemiddeld als snel kunt voeden.

De informatie in deze artikelen is uitsluitend bedoeld als algemeen advies en dient op geen enkele wijze ter vervanging van deskundig medisch advies. Als jij of je gezin of je kindje lijdt aan bepaalde symptomen of aandoeningen die ernstig of langdurig zijn, of als je specifiek medisch advies nodig hebt, neem dan contact op met een arts. Philips AVENT kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor enige schade die voortvloeit uit het gebruik van de informatie die op deze website wordt verstrekt.

Een handige e-mail in elke fase


Meld je aan voor e-mails van Philips Avent, boordevol tips en handige aanbiedingen in elke fase van je zwangerschap en de ontwikkeling van je baby.

 

Gratis aanmelden

Verwante producten

Verwante adviezen

Flesvoeding klaarmaken voor je baby

Flesvoeding klaarmaken voor je baby

Voedingsartikelen van je baby steriliseren

Voedingsartikelen van je baby steriliseren