Verzorging voor moeder en kind
Verzorging voor moeder en kind

Voedingsartikelen van je baby steriliseren

Als je de eerste zes maanden de voedingsartikelen steriliseert, bescherm je je baby tegen schadelijke bacteriën totdat het immuunsysteem van je kleintje volledig is ontwikkeld.

Philips AVENT - Sterilizing baby feeding equipment

Borstvoeding

Borstvoeding is niet alleen de beste voeding, het is ook de perfecte eerste stap op weg naar een goed immuunsysteem. Als je je volledig concentreert op borstvoeding, heb je geen voedingsartikelen nodig.

Flessen en spenen steriliseren

Als de borstvoeding goed op gang is en je gaat een borstkolf, fles, spenen en andere artikelen gebruiken die in aanraking komen met de melk en met je baby, is het van essentieel belang dat je alles voor elk gebruik steriliseert. Bacteriën in melk kunnen bijzonder schadelijk zijn voor een baby met een onvolgroeid immuunsysteem. Als je de voedingsartikelen van je baby vergeet goed schoon te maken en te steriliseren, kunnen buikpijn, diarree en een verdrietige baby en moeder de gevolgen zijn.

Natuurlijk kun je extra werk missen als kiespijn, maar steriliseren gaat snel en efficiënt, vooral met een sterilisator die gebruikmaakt van stoom en verhitting.

Artikelen voor de eerste vaste hapjes

Als je al vaste hapjes geeft voordat je baby zes maanden is, is het verstandig om kommetjes en lepels ook te steriliseren. Daarna hoef je alleen nog maar voedingsartikelen als borstkolf en flessen te steriliseren totdat je baby een jaar oud is.

De informatie in deze artikelen is uitsluitend bedoeld als algemeen advies en dient op geen enkele wijze ter vervanging van deskundig medisch advies. Als jij of je gezin of je kindje lijdt aan bepaalde symptomen of aandoeningen die ernstig of langdurig zijn, of als je specifiek medisch advies nodig hebt, neem dan contact op met een arts. Philips AVENT kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor enige schade die voortvloeit uit het gebruik van de informatie die op deze website wordt verstrekt.

Een handige e-mail in elke fase


Meld je aan voor e-mails van Philips Avent, boordevol tips en handige aanbiedingen in elke fase van je zwangerschap en de ontwikkeling van je baby.

 

Gratis aanmelden

Verwante producten

Verwante adviezen

Darmkrampjes - wat je moet weten

Darmkrampjes - wat je moet weten

Vast voedsel

Vast voedsel