Consumenten
Producten

  FAQ

    U wilt meer informatie over LED-lampen? Ontdek meer via de vijf meest gestelde vragen.    

1. Wat zijn de voordelen van CFL?

Compacte fluorescentielampen (CFL´s) gaan langer mee en verbruiken minder elektriciteit dan conventionele gloeilampen. Ze zijn een uitstekende keuze als u zoekt naar een gemakkelijke manier om energie te besparen en uw elektriciteitsrekeningen voor verlichting te verlagen
 
2. Hoelang gaan ze mee?


CFL-lampen hebben een levensduur van 6000 tot 15.000 gebruiksuren, dus ze hoeven slechts zelden vervangen te worden. Ter vergelijking: gewone gloeilampen worden gewoonlijk gespecificeerd voor een levensduur van 1000 uur.
 

De werkelijke levensduur wordt beïnvloed door de frequentie van in- en uitschakelen en de gebruiksomstandigheden (extreme koude of hete omgeving kan resulteren in een kortere levensduur).
 

3. Waar kan ik staaflampen gebruiken?

De erg populaire staafvorm is perfect voor functionele verlichting zoals taakverlichting of voor het verlichten van grote ruimten zoals gangen en garages, waar de lamp minder zichtbaar is
 
4. Waar kan ik spiraallampen gebruiken?

De compacte spiraalvorm is perfect geschikt voor kleinere armaturen en de eerste keus als u meer lichtopbrengst nodig hebt om een ruimte echt goed te verlichten
 
5. Waar kan ik een standaard- of decoratieve ballonvorm gebruiken?

De standaard ballon (‘A-ballon’) is de meest vertrouwde ballonvorm en het best geschikt voor het scheppen van een gezellige sfeer, meestal in tafellampen en plafondarmaturen. Ook verkrijgbaar in een diversiteit van decoratieve vormen voor meer decoratieve armaturen waarin de lamp beter zichtbaar is.
 
6. Wat moet ik doen als een CFL niet meer werkt?

Compacte fluorescentielampen moeten behandeld worden als 
klein chemisch afval. Ze moeten voor recycling worden ingeleverd bij uw lokale afvalverwerking.
 

Meer hulp nodig? Kies de juiste lamp

Om meer te leren over Philips Lighting: bekijk onze video's of klik  hier
LED-lampen

LED-lampen

 

LED-lampen kunnen u helpen elke woonruimte om te toveren met een mooi warm wit licht. Deze handleiding laat u zien hoe LED-lampen u onbegrensde verlichtingsmogelijkheden kunnen bieden. Met LED-lampen kunt u tot 90% energie en geld besparen.

Lichteffect

Lichteffect

 

Bekijk hoe het lichteffect van een lamp beïnvloed wordt door de lampcoating en hoe dit u kan helpen de juiste soort verlichting te creëren. Matte lampen geven een diffuus licht. Heldere lampen produceren een sprankelend, natuurlijk warm licht.

Energiebesparende lampen

Energiebesparende lampen

 

Energiebesparende lampen, ook wel bekend als spaarlampen of compacte fluorescentielampen, verbruiken minder energie dan klassieke lampen voor het produceren van dezelfde hoeveelheid licht. Bekijk hoe spaarlampen het juiste lichteffect en sfeer kunnen realiseren, en uw verlichtingsrekeningen kunnen verlagen.

 

Halogeenlampen

Halogeenlampen 

 

Halogeenlampen bieden de snelste en gemakkelijkste manier om de klassieke gloeilampen te vervangen. Bekijk hoe halogeenlampen u een enorme keuze uit verlichtingsmogelijkheden bieden met licht van dezelfde warme, sprankelende kwaliteit als die van klassieke gloeilampen. Halogeenlampen bieden de snelste en gemakkelijkste manier om de klassieke gloeilampen te vervangen.

In de spotlights

Kijk naar onze andere verlichtingsproducten